Norrby IF - Västerås SK 4 - 1

mån 26 jul 2021, 19:00

Herr, Seriematch, Borås Arena
dusanTränaren om matchen mot Norrby IF

Efter två raka förluster laddar nu Grönvitt om. Norrby IF på bortaplan är dock en tuff uppgift. - Norrby har utvecklat sitt spel tills i år och är tunga att möta, men vi kommer kämpa hårt för att ta poäng, säger huvudtränare Thomas Askebrand.

Inför dagens match tog vi ett snack med Thomas.

Hur har träningsveckan sett ut?

- Det har vanligt normal. Den har rullat på som vanligt. Vi har haft en del skavanker men de som kunnat träna har gjort det bra.

Du säger skavanker, vad är det för skador vi har i truppen?

- Vi har fortfarande inte Pedro Ribeiro tillgänglig och heller inte Viktor Prodell till denna match då han har problem med en höft. David Engström är borta på grund av sitt armbrott och sen tidigare vet vi att Jonas Hellgren är långtidsskadad.

En del skador alltså, men vi har också flera nya spelare, hur har de kommit in i truppen?

- Kalle Björklund har tränat hela veckan och är redo för spel om han blir uttagen. Daniel Hermansson har kommit in i träningen på ett bra sätt och det samma gäller de övriga. Det ser bra ut, allt går åt rätt håll.

Idag möter ni Norrby IF, hur tänker du runt motsåndet?

- Norrby är ett lag som är duktiga defensivt. De ligger rätt i försvarsspelet och är svåra att ta sig igenom. De har sin spelidé sedan länge där de gillar att gå på kontringar och de satsar gärna på fasta situationer. I år har de lyckats bättre än tidigare så här långt. Mycket beror på att de fått in viktiga pjäser i backlinjen som gör deras defensiv bättre.

Hur ska vi kunna ta poäng i den här matchen.

- Vi kommer att få kämpa hårt, det kommer bli kamp där ute med många dueller. Det är viktigt att vi vinner duellerna, vi kommer inte få något gratis i den här matchen. Vi måste våga tro på det och se matchen som en cupmatch som skall vinnas. Idag handlar det om inställning och hårt arbete, avslutar huvudtränaren.

 

Här hittar du information om Norrby IF

VSK Fotboll gästar under måndagskvällen Borås Arena för spel mot tabelltvåan Norrby IF - som vunnit samtliga fyra möten med VSK de två senaste säsongerna.

Nio poäng skiljer tioendeplacerade VSK Fotboll och tabelltrean från Borås inför dagens match. Norrby har samlat ihop 23 pinnar, fem färre än serieledande Landskrona BoIS men med en match mindre spelad. Boråslaget har framför allt varit solida i defensiven, då endast IFK Värnamo släppt in färre mål än Norrbys nio.

Norrby kommer från två raka segrar och har inte släppt in mål på någon av de tre senaste fighterna. I den föregående omgången besegrades Akropolis på bortaplan med 3-0. Efter en mållös första halvlek hittade Luis Argudo, Robin Strömberg och Bubacarr Jobe målet för gästerna. I matchen innan avfärdades toppkonkurrenten IFK Värnamo med 2-0 på Borås Arena efter två snabba mål av hemmalaget. Rasmus Örqvist skickade in ledningsmålet redan i spelminut två. Cirka 20 minuter senare dubblade Bubacarr Jobe tillställningen med matchens sista påse.

Tidigare i veckan förstärkte tabelltvåan truppen med ytterbacken Nikola Tkalčić. Kroaten - som vann SM-guld med Norrköping 2015 och som har över 100 matcher i Allsvenskan i ryggsäcken ­­­- ansluter från NK Varazdin i den kroatiska högstaligan. Han har kritat på ett kontrakt som löper över innevarande säsong.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap