Västerås SK - Helsingborgs IF 0 - 4

sön 18 jul 2021, 15:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 602Tränaren om matchen mot Helsingborgs IF

Flera spelare som lämnat och lika många som har anslutit i sommarfönstret. Nu drar höstsäsongen igång med stormöte direkt. - Det blir en spännande match som vi får se som en härlig utmaning, säger huvudtränare Thomas Askebrand.

Thomas, nu har ni tränat två veckor efter uppehållet, hur ser läget ut i truppen.

- När vi pratades vid förra veckan var jag orolig, det var många skavanker i truppen och inte så många som kunde gå fullt på träningen. Den här veckan har det sett bättre ut. Nu har vi kunnat tränat på ordentligt denna vecka och nästan alla spelare har i alla fall en bra träningsvecka i benen.

- Vi har bara två på skadelistan också, Jonas (Hellgren) och Pedro (Ribeiro), så det ser bra ut på den fronten.

Tre nya spelare som anslutit till laget, hur ser de ut?

- När du kommer ny till en klubb tar det alltid lite tid att hitta in i den nya miljön och hur vi spelar fotboll. Men jag tycker Dusan (Jajic) ser bra ut. Jakob (Lindahl) har kommit igång ordentligt nu i veckan. Kalle (Björklund) har en liten känning och har inte deltagit fullt ut i våra träningar, men han är snart tillbaka. Som sagt, ge det lite tid så blir det bra.

Är de tillgängliga för spel i dagens match?

- Jakob är klar för klubben och kan spela. Kalle är inte klar då Hammarby IF ännu inte ordnat med alla papper. Vad gäller Dusan hoppas vi han kan spela. Där ligger bollen hos danska fotbollsförbundet som måste meddela svenska fotbollsförbundet. Vi hoppas han blir klar men jag vet inte.

Nu startar serien om med höstdelen för dörren – ni möter Helsingborgs IF.

- Alla i och runt laget tycker det ska bli jätteroligt att komma igång igen efter uppehållet. Vi möter så klart ett bra och gediget lag som är duktiga både i sin offensiv och defensiv. De är riktigt tunga att möta när de driver fram bollen med fart och spelarna fyller på framåt.

- Det blir en tuff match och en härlig utmaning. Men vi är bra på hemmaplan och vi vet att vi kan slå alla lag. Eftersom Helsingborg inte bjuder på mycket får vi se till att ta vara på våra chanser. Jag har gott hopp, jag tycker matchen i Sundsvall visade att vi kan skapa och driva matcher åt det håll vi vill, avslutar huvudtränaren.

 

Här är fakta om Helsingborgs IF

Ex-allsvenska Helsingborg parkerar inför helgens matcher på plats sju i den haltande tabellen,, med 15 poäng på nio spelade fighter. Helsingborg har spelat två matcher färre än de flesta andra lagen i serien och startade igång säsongen efter uppehållet med en 1-0-seger över Akropolis den 11 juni. Assad El Hamlami blev matchhjälte när han skickade in matchens enda påse - och hans första för säsongen - i matchminut 26.

I den sista matchen innan uppehållet noterades Skånelaget även där för en 1-0-viktoria. GAIS besegrades på Gamla Ullevi i Göteborg efter att Max Svensson gjort tillställningens enda mål. Målet var Max Svenssons tredje på lika många matcher och hans sista balja i den röda tröjan. Under den gångna helgen blev det klart att mittfältaren lämnar Helsingborg och Superettan för spel i nederländska Willem II. Svensson har tillhört HIF i elva år och har noterats för 161 a-lagsframträdanden och 37 mål.

Helsingborg är hittills obesegrat på bortaplan i Superettan 2021. Innan den tidigare nämnda segern mot GAIS hade HIF tre raka kryss, mot IK Brage (0-0), Jönköpings Södra (0-0) och GIF Sundsvall (2-2).

Skånelaget har under säsongen varit inblandade i många målsnåla matcher. På de fem senaste fighterna har HIF mäktat med två påsar framåt samtidigt som man släppt in tre mål.

 

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap