Västerås SK - Östers IF 0 - 0

lör 12 jun 2021, 13:00

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 401
prodell212Inför matchen mot Östers IF

En sur förlust på bortaplan mot Falkenbergs FF senast Hur ska VSK kunna studsa tillbaka och se till att vinna? - Jag tycker vårt spel framåt har förbättrats de senaste matcherna. Nu hoppas jag att vi kan undvika att släppa in två mål bakåt också, säger huvudtränare Thomas Askebrand.

Hej Thomas, hur har veckan sett ut för A-lagstruppen.

- Jag har dessvärre varit förkyld och inte kunnat varit på plats under veckan. Men från de rapporter jag fått har det sett bra ut, en vanlig träningsvecka skulle man kunna säga. Sen har vi haft U-21 match mot Brommapojkarna. Även om vi förlorade matchen har jag förstått att många spelare gjorde det bra. Poängen med de här matcherna är att spelare som inte startar normalt sett ska få speltid mot bra motstånd, det utvecklar dem.

- Och jag måste säga det, när jag tittar på våra yngre A-lagsspelare så ser jag en ljus framtid egentligen för alla av dem, de är duktiga och de tar rätt steg hela tiden.

Hur ser du på dagens match mot din forna klubb Östers IF – du lär ha bra koll på dem.

- Ja, jag har bra koll på dem. Jag är personlig vän med tränaren (Denis Velic) och vi pratar fotboll med varandra flera gånger i veckan.

- Öster har intressant nog bytt spelsätt de senaste två matcherna, från deras normala 4-4-2 till 3-5-2. Vi får väl se vad det betyder för den här matchen. Som lag är de tunga att möta och vi kan räkna med en riktig batalj idag, vi är också tunga att möta.

Öster har av många varit tippade i toppen av tabellen, även av dig, nu är de inte riktigt där.

- Jag kan väl tycka att de har haft lite otur i sina matcher, uddamålsförluster och så. De har spelat bra men inte riktigt fått med sig poängen. Sen har de haft otur med en skada på sin förstamålvakt. Jag är säker på att det påverkat laget som en helhet, precis som det skulle påverka alla lag att få en långtidsskada på sin förstamålvakt.

- Sen har de också en av sina anfallare borta (Mortensen) som råkat ut för en ansiktsskada och fått sy 22 stygn, sånt påverkar också så klart. Med detta sagt tror jag fortfarande att Öster har möjligheter att vara med däruppe när serien summeras.

Så hur ser vi till att vinna idag?

- Lagen speglar varandra i grunduppställningen. Det lär innebära att det blir mycket dueller och kamp om bollen över stora delar av planen. Vi måste så klart se till att gå segrande ur dessa dueller. Sen gäller det för oss att hålla högt bolltempo med snabba passningar till medspelare, annars kommer de hinna låsa fast oss. Jag vill se att spelarna hjälper varandra i situationerna på planen så att vi kan spela oss framåt och skapa lägen, då har vi en bra chans, avslutar huvudtränare Thomas Askebrand.

Laguppställning

Startelvan

Anton Fagerström

Jesper Merbom Adolfsson
David Engström
Gustaf Lagerbielke

Brian Span
Simon Johansson
Kevin Custovic
Jonas Hellgren
Filip Almström-Tähti

Filip Tronêt
Viktor Prodell

På bänken

Danne Svensson
Simon Gefvert
Viktor Steen
Samuel Sörman
Olle Edlund
Albin Sporrong
Justin Salmon
William Videhult

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap