Västerås SK - IK Brage 2 - 2

mån 31 maj 2021, 18:30

Herr, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 8
prodell21

Viktor Prodell poängräddare på stopptid

I matchens sista ordinarie minut klev Viktor Prodell fram och räddade en pinne åt Grönvitt. Efter en tilltrasslad situation i offensiv box trillade bollen ned framför fötterna på Prodell – som var klinisk när han dunkade upp 2–2 målet i det vänstra krysset.

Gästande IK Brage tog ledningen i matchminut 16 genom forwarden Niklas Söderberg. Anfallaren serverades med en fin djupledsboll bakom Jesper Adolfsson och David Engström i VSK-försvaret och kom naken med Anton Fagerström. Strax utanför målområdet chippade Söderberg iskallt bollen över den utrusande VSK-målvakten och fick se avslutet studsa i plastmattan innan det gick in i det öppna målet.

VSK:s kvitteringsmål kom i spelminut 39 – och det var en riktig pärla från lagkapten Simon Johansson. Mittfältaren bröt ett uppspel på offensiv planhalva och drev sedan bollen från högerkanten in mot straffområdet. Strax utanför boxen skickade Johansson iväg en riktig projektil som gick rakt upp i det högra krysset, helt otagbart för Adrian Engdahl i gästernas kasse. Målet var lagkaptenens första för säsongen och det sista för halvleken.

Med kvarten kvar av matchen tog gästerna återigen ledningen, denna gång genom Alexander Johansson. En rensad vänsterhörna samlades upp utanför straffområdet av engelsmannen Moses Makasi. Ytterbacken slog ut en passning till Anton Lundin längs högerkanten.

Den inbytte Bragespelare tog emot bollen och slog ett svepande inlägg som hittade Alexander Johansson utan markering vid den bortre stolpen. Johansson satte vänster bredsida på bollen och rakade in ledningsmålet nära den vänstra stolpen.

I matchens 90 minut skickade Prodell in Sportklubbens kvittering. Jonas Hellgren slog in ett lågt inlägg från vänsterkanten i riktning mot William Videhult och Filip Tronêt framför Brages mål. Det hårda inlägget studsade i midjehöjd på Filip Tronêt, ned på en liggande försvarare och tillbaka på Tronêt innan bollen letade sig fram till Viktor Prodell i bra läge strax vänster om slottet framför mål.

Prodell reagerade snabbt och skickade direkt upp bollen i det vänstra krysset med sin vänsterdoja. Prodells andra fullträff för säsongen blev matchens sista möjlighet och tillställningen slutade med delad poäng.Tränaren inför matchen mot IK Brage

En lite oväntad seger borta mot Trelleborg som ger VSK toppkänning. Ikväll är det en ny utmaning mot ett IK Brage i stort behov av poäng. - Jag tycker Brage har gjort bra matcher men inte fått med sig poängen. De kommer inte vara där nere när serien är slut, säger huvudtränare Thomas Askebrand.

Thomas – hur är läget i laget?

- Läget i laget är bra. Vi har en bra känsla och alla spelare känns taggade att fortsätta prestera. Vi har fått in det där som behövs i alla trupper att spelarna jobbar för varandra och ser det som ett kollektivt ansvar att lyckas på planen. Känslan av gemenskap kan man bara få om man trivs med varandra.

Hur är skadeläget?

- Det ser väl relativt bra ut. Emil Skogh och Pedro Ribeiro är fortsatt borta, i övrigt är alla tillgängliga. Med andra ord är Justin Salmon och Albin Sporrong tillgängliga för spel idag.

När är Emil och Pedro tillbaka?

- Jag räknar inte med att någon av dem är tillbaka före sommaruppehållet. Skulle det ändå ske ser jag det som en ren bonus.

Innan vi hoppar in på dagens match – hur skönt var det att vinna borta mot Trelleborg?

- Det var så klart väldigt skönt. Att vinna i Trelleborg är alltid svårt av någon anledning. Det behöver inte vara så att Trelleborg som lag alltid är så fantastiskt bra, det är bara alltid svårt där nere. Nu tog vi tre poäng och det var väldigt starkt gjort av killarna. Hur vi försvarsmässigt genomför matchen är riktigt bra, finns inget att klaga på där.

Nu är det alltså IK Brage som står för dagens motstånd, vad kan sägas där?

- Jag tycker Brage har gjort bra matcher men inte fått med sig poängen. De kommer inte vara där nere när serien är slut. Senast när de vann borta mot Öster försökte de sig på ett lite rakare spel än vad vi är vana att se dem använda. Jag misstänker att de kommer spela på samma sätt mot oss med raka snabba uppspel bakom vår baklinje där deras anfallare löper hårt för att hinna först.

- I Växjö var Öster det bättre laget matchen igenom, men Brage hittade ett sätt att vinna. Det är något vi måste ta med oss till den här matchen så att vi inte hamnar i samma läge som Öster.

- Annars vet vi sen gammalt att Brage är ett välorganiserat lag med ffa en stark defensiv. De är ett hårt jobbande kollektiv som leds av en bra tränare.

Hur ska vi vinna den här matchen?

- Förhoppningsvis kan vi upprepa vårt fina försvarsspel vi hade mot Trelleborg. Vi måste se upp med deras längre bollar och så måste vi jobba riktigt hårt och vinna duellerna, annars blir det tufft. Framåt hoppas jag så klart att vi kan få till fler lägen och kombinationer. Jag vill att vi ska använda kanterna och skapa övertag. Lyckas vi med det brukar vi få till något framåt och då kan vi vinna den här matchen.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnerskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap