Västerås SK - Örebro Syrianska IF 2 - 1

sön 21 mar 2021, 10:30

Herr, Träningsmatch, Iver Arena

VSKs herrlag fortsätter serieförberedelserna

Dagen efter att cupäventyret tog slut. VSKs herrlag är uppe på hästen igen. - Det var en viktig match idag för många av våra spelare, säger Kalle Karlsson, VSK Fotbolls assisterande tränare.

Det är klart att det känns lite som dagen efter när VSK Fotbolls herrlag på nytt klev ut för match på ett vindpinat Iver Arena. Träningsmatch mot Div 1-laget Örebro Syrianska slår så klart inte lika högt som en cupsemi mot BK Häcken.

- Det var en väldigt viktig match för oss idag i vårt arbete att förbereda oss för serien, säger Kalle och fortsätter:

- Cupmatcherna har gjort att många inte fått spela alls på länge och den här matchen var för de som inte startade mot Häcken, vi behövde verkligen den här matchen.

Ett koppel av spelare från de egna leden fick chansen att spela idag och till och med göra debut i A-lags sammanhang.

- Det här var ett tillfälle för oss att lyfta upp våra unga spelare i A-laget men även från akademin. Vi har Anders Hellblom i A-truppen som får spela och gör det bra. Samma sak med Patric Åslund som brukar träna med A-laget. Sen har vi Alex Lindelöv som är 05:a, han startar matchen och är en spännande spelare för framtiden. Ytterligare spelare från akademin fick hoppa in på slutet för att känna på hur det är i A-lags matcher, säger Kalle.

Hur var matchen?

- Jag tyckte vi gjorde en bra match utifrån förutsättningarna. Det var en riktigt tuff vind idag och när vi hade motvind i första hade vi svårt att komma bakom dem och få in våra bollar. I andra med vinden i ryggen gick det lättare. Jag tyckte vi förde matchen i andra och på det hela taget var det en solid insats mot division 1 motstånd, sammanfattar tränare Karlsson det hela med.

Många unga spelare på plan idag med rötterna i akademin – har A-laget och akademin liknande spelsätt så att det är lätt att ta klivet?

- Både ja och nej. Grunderna är de samma men akademin spelar inte 3-5-2 i P19 så det finns en skillnad i hur försvarsspelet ser ut. Vi får visa killarna hur de ska spela i A-laget när det gäller försvarsspelet, men de lär sig snabbt.

- I anfallsspelet är det ingen större skillnad skulle jag säga. Vi försöker besätta samma ytor och har liknande sätt att få fram bollarna.

Avslutningsvis Kalle, nu är cupspelet över – hur ser uppladdningen inför seriespelet ut som börjar om tre veckor?

- Nu har vi två uppdrag som tränare. Dels se till att de spelare som spelat lite under försäsongen får mer speltid. Sen måste vi också se till att de spelare som gått tungt i cupen får chansen till återhämtning, fysiskt och mentalt. Det kommer att bli ett pusslande, säger Kalle som avslutning.Laguppställning

Startelva

Daniel Svensson

Jesper Adolfsson
Viktor Steen
Claus Royo

Filip Almström-Tähti
Anders Hellblom
Patric Åslund
Alex Lindelöv
Amer Ibrahimovic

William Videhult
Brian Span

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap