Västerås SK - IF Sylvia 2 - 2

ons 10 feb 2021, 19:00

Herr, Träningsmatch, Iver Arena

VSK kryssar mot IF Sylvia

På onsdagskvällen spelade VSK Fotboll Herr säsongens andra träningsmatch. Resultatet skrevs till 2-2 efter en sen kvittering av IF Sylvia.

Det var ett kylslaget Iver Arena som hälsade gästerna välkomna. Minus 11 grader och en hård nordanvind. Vädret var dock inte värre än att den brasilianska vikingen Pedro Ribeiro valde att spela i kortärmat när han kom in i den andra halvleken och möttes av en svalkande motvind.

Ettanlaget IF Sylvia stod alltså för kvällens motstånd och i den grönvita startelvan mönstrade huvudtränare Askebrand ett ungt mittfält där Olle Edlund, Amer Ibrahimovic och Samuel Sörman gjorde startdebut för sin nya klubb. Mittfältsrutinen fick Justin Salmon och Albin Sporrong stå för.

VSK inledde matchen piggast med att direkt pressa gästerna högt i banan och vann boll mest hela tiden. Redan efter 10 minuter tog Olle Edlund tillvara på en slarvigt slagen rensning som andra VSK-spelare tvingat fram. Han pricksköt snyggt 1-0 förbi målvakten som hamnat på halvdistans.

Efter ledningsmålet jämnades spelet ut och gästerna tog mer anfallsinitiativ. Det dröjde bara 8 minuter innan Danne Svensson i VSK-målet fick hämta ut bollen bland maskorna efter att Sylvia kvitterat på straff. Det var mittbacksspelande Jonas Hellgren som syndade genom att gå hårt in i en duell när en motståndare hoppade upp för att nicka ett farligt inlägg.

Resten av halvleken böljade spelet fram och tillbaka med flera halvchanser åt båda hållen. I halvlekens sista minut lyckades Filip Tronêt åter ge VSK ledningen genom ett löst skott vid straffområdeslinjen som bytte riktning och rullade in i mål. Lite turligt för VSK som gick till halvtidsvila i ledning.

Efter att ha värmt sig i halvtid kom VSK ut med ny energi och fick till ett lite mer organiserat spel i inledningen av andra halvlek. Framförallt var det vänsterkanten som man hittade fram på med Brian Span, Olle Edlund och Amer Ibrahimovic. Något mål blev det inte men en del fina chanser.

Efter 60 minuters spel valde tränare Askebrand att byta ut halva elvan, vilket resulterade i osynkat och hafsigt spel från grönvitts sida. Även Sylvia gjorde många byten och spelkvalitén sjönk den sista halvtimmen. Det hindrade dock inte VSK från att få fram flera fina chanser som kunnat resultera.

Men som det ibland blir, VSK slarvade i försvarsarbetet och i matchens sista minut hakar Pedro Ribeiro upp en motståndaranfallare som är på väg igenom och domaren pekar åter på straffpunkten. På övertid kvitterar Sylvia och matchen slutar 2-2.

Överlag en match i relativt högt tempo med mycket kamp och lite mindre skönspel, vilket den hårda vinden också gjorde det svårare att få till. Resultatet kan inte sägas vara orättvist även om VSK hade fler chanser. Många av de nya yngre spelarna gjorde fina insatser och tog för sig i spelet. Vi delar förstås ut en extra stjärna till Pedro för hans klädval.

Nu blir det några dagars vila innan det är dags för genrep inför gruppspelet i Svenska cupen. På lördag möter VSK Akropolis IF på Iver Arena. Matchstart kl 14.00.Laguppställning

Klockan 19.00 idag blåser domaren igång träningmatch nummer två denna säsong för herrlaget. Huvudtränare Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till matchen.

Daniel Svensson

Jonas Hellgren
Sean Sabetkar
Claus Royo

Albin Sporrong
Justin Salmon
Samuel Sörman
Olle Edlund
Amer Ibrahimovic

Viktor Prodell
Filip Tronêt

Deltar inte i matchen:

Filip Almström-Tähti
David Engström
Gustaf Lagerbielke
Sebastian Selin

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap