Västerås SK - Östers IF 2 - 1

lör 5 dec 2020, 14:00

Herr, Seriematch, Iver Arena

Moonga Simba sköt tre poäng till Grönvitt

Moonga Simba agerade segerorganisatör när VSK Fotboll hemmaslog Östers IF med 2-1 i säsongens sista match. De tre pinnarna innebär att Grönvitt slutar säsongen på plats sju i Superettan 2020.

Simbas segermål i matchminut 72 var en riktig delikatess. 20-åringen samlade upp en andraboll 6-7 meter utanför offensiv box och la direkt över bollen på sin vänsterfot. Yttern nöp till med sitt andra tillslag och satte rejäl skruv på avslutet, med rikting mot det bortre hörnet. Bollen passerade mållinjen nära det vänstra krysset, helt otagbart för Victor Stulic i gästernas påse.

Tillställningen på Iver Arenas konstgräs var annars relativt chansfattig. VSK tog ledningen genom Victor Prodell i minut 40 – och likt Simbas segermål var 1-0-målet också riktigt snyggt. Filip Tronet fick bollen av Moonga Simba i halvmånen utanför Östers straffområde. Tronet var kylig och höll i bollen till dess att Simon Johansson tajmat en löpning in i boxens högra del. Tronet slog en fin djupledspassning som skar igenom Östers försvar och hittade Johansson på fötterna. Johansson skickade direkt in ett lågt inspel framför mål där Victor Prodell obemannad rakade in ledningsmålet för Sportklubben.

Kvitteringen kom med sekunder kvar av den första halvleken. Billy Nordström tog sig fram längs vänsterkanten och slog, nära kortlinjen, in ett lågt, hård inspel mot den främre stolpen. Bollen passerade både VSK-försvarare och gästande anfallare innan den letade sig fram till den gamle skyttekungen James Keane framför mål. Keane gjorde inget misstag och bredsidade in 1-1 i öppet mål.

Lagen bytte i öppningen av den andra akten ett par möjligheter med varandra innan Simba avgjorde tillställningen.Segern innebär att VSK Fotboll slutar säsongen på 39 inspelade poäng på de 30 omgångarna. Med elva segrar, sex oavgjorda matcher och 13 förluster slutar Grönvitt på plats sju i tabellen. Dagens motståndare Öster slutade på plats fyra, precis utanför uppflyttningskval.Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap