Bele Barkarby FF - Västerås SK 0 - 1

lör 20 aug 2022, 14:00

Dam, Seriematch, Veddestavallen 1
Publiksiffra: 150

Målskytt VSK

Safiya Abdulkadir Abshir

”Saffe” matchvinnare i seriefinalen – jublade ihop med klacken: ”Det var helt fantastiskt”

VSK Fotboll vann tidiga seriefinalen mot Bele Barkarby. Safiya Abdulkadir Abshir avgjorde – och hyllade fansen. ”De gav oss så mycket energi”, säger segerskytten om stödet.

Grönvitt tog över serieledningen i division 2 efter 1–0 borta mot Bele Barkarby i Järfälla. Damlaget stöttades på plats av 50 supportrar som jublade ikapp efter vinsten.

JÄRFÄLLA. VSK Fotbolls damlag är ny serieledare i division 2 efter segern mot tidigare ettan Bele Barkarby FF på Veddestavellen i Järfälla nordväst om Stockholm i dag.

Segermålet kom i 26:e minuten.

– Lova (Howell Rudstam) spelade fram Sara (Eriksson) som la bollen snett inåt bakåt och sedan forcerade jag in bollen, säger Safiya Abdulkadir Abshir till klubbmedia om avgörandet som frälste alla grönvita på plats.

Grönvitt vann mötet med Bele Barkarby på Iver Arena i Västerås i april men sedan dess har laget adderat fem-sex spelare och höjt kvaliteten.

Det blev en hård kamp med många fräna dueller på den mycket blöta planen och chanser byttes fram och tillbaka.

– Jag tycker att vi hanterade det riktigt bra och framför allt var starka mentalt. De gnällde på domaren, på varandra och till och med på alla våra supportrar.

VSK Fotbolls före detta forward och numera stenhårt arbetande mittfältare fick massor av applåder av fansen för sitt uppoffrande arbete i 90 minuter plus stopptid.

Din bästa match i Grönvitt?
– Nej, det tycker jag inte, men jag gjorde mitt bästa. Jag försökte vinna de viktiga bollarna, glidtackla, kämpa för laget och se till att de andra inte gjorde mål, säger Safiya Abdulkadir Abshir.

Trepoängaren innebär alltså att VSK Fotboll toppar tabellen och har saken i egna händer.

På fredag kväll (18.00) väntar ännu en tuff uppgift när Enköpings SK kommer till Iver Arena.

– Det är så jäkla skönt att vara serieledare. Vi har kämpat så hårt för det här. Men det gäller att ge allt i alla matcher som är kvar.

Grönvitt stöttades av närmare 50 personer med matchtröjor, halsdukar och flaggor.

Vad säger du om klacken?

– Jag blev förvånad över att de var så många men det var helt fantastiskt. Det betyder så mycket och ger oss så mycket energi. Det får oss att ge allt för klubben, säger Safiya Abdulkadir Abshir.

Mer från matchen

  • VSK Fotboll skapade flera riktigt vassa lägen. Elin Antonsson kom fri i sjunde minuten, Elin och Sara Eriksson var nära i minut 38 och Thea Nilssons nick i 83:e var ytterst nära.
  • Elin Antonsson satte 2–0 – trodde alla. Domaren blåste dock av för offside efter diskussion med sin assisterande.
  • Tilda Hellén, 14, fick chansen från start och gjorde en gedigen på topp och på kanten.
  • Lova Howell Rudstam var tillbaka efter sjukdom och signerade en stark comeback.
  • Evelina Sjöstrand och lagkaptenen Thea Nilsson har bildat ett starkt mittbackspar såväl mot Östervåla IF som Bele Barkarby.
  • Louise Johansson blev illamående innan kick off och tvingades därför nöja sig med 15 minuter i tidiga seriefinalen.
  • VSK Fotbolls damlag stöttades alltså på plats av knappt 50 personer och så många har inte varit på en dammatch på bortagräs.
  • Klubbens framgångsrika F15-lag fick sin seriematch borta mot Kif Örebro inställd och åkte istället till Järfälla för att se seriefinalen.
  • Bele Barkarby hade satt in Enköpings SK:s klubbmärke i matchprogrammet och det påpekades med glimten i ögat inne i klubbuset och kaféet innan avspark.

Nyförvärvets sköna entré i Grönvitt – passade till segermålet: ”Ett härligt gäng”

Sara Eriksson blev spelklar lagom till seriefinalen. Nyförvärvet presenterade sig direkt för VSK Fotboll. ”Jättekul att få vara med och bidra”, säger 19-åringen efter segern.

VSK Fotboll värvade Sara Eriksson från Västerås BK 30 i tisdags. Det blev en mycket lyckad entré på Veddestavallen. 19-åringen spelade fram till Safiya Abdulkadir Abshirs segermål. Foto: Bo-Göran Lundqvist

JÄRFÄLLA. Västerås BK 30 vann mot Gefle IF i division 1 på Ringvallen i Västerås för en vecka sedan och då blev Sara Eriksson segerskytt för de svartvita.

I dag var hon alltså tillbaka i Grönvitt.

– Jag fick inte så mycket speltid i BK 30 så jag bestämde mig för att ta steget hit till VSK. VSK är duktiga så det kändes rätt att testa något nytt och få tillbaka glöden, säger löpstarka forwarden till klubbmedia efter 1–0 i seriefinalen mot Bele Barkarby FF på Veddestavallen i Järfälla.

Sara Eriksson blev klar för VSK Fotboll i tisdags och hann med tre träningar på Iver Arena med den klubb som hon även representerade i division 4 premiärsäsongen 2020.

– Det har verkligen gått fort de här dagarna.

Rekryteringen av det kompletterande anfallsvapnet gav omedelbar effekt för Grönvitt – med bland annat bolleveransen fram till segerskytten Safiya Abdulkadir Abshir.

– Jättekul att vara tillbaka. Det här är ett härligt gäng som spelar bra fotboll. Jag var lite nervös innan eftersom det var min första match och en seriefinal. Men det var jätteroligt att få vara med. Jag hoppas kunna bidra med mål, assist, bra passningsspel och energi till truppen, säger Sara Eriksson.

Hur ser du på seriefinalen?

– Det var en väldigt fysisk match. Vi spelade vårt eget spel och kämpade. Det var kanske inte den snyggaste fotbollen men det berodde nog en del på vädret och underlaget,

Grönvitt hade ett bortafölje i Järfälla som andra damlag sannolikt bara kan drömma om.

Supportrarna stöttade med ramsor – och peppade spelarna fram till de tre poängen.

– Det var extremt roligt att se och väldigt speciellt, säger Sara Eriksson.

VSK Fotbolls huvudtränare Lisa Hellenberg öser beröm över nyförvärvet.

– Sara Eriksson kan hålla i bollen och ger oss ytterligare en dimension i anfallsspelet.

FOTNOT. Sara Eriksson tillhörde Västerås BK 30 även 2020 men utvalda spelare i klubbens F19-lag hade då möjlighet att parallellt spela för BK 30 och VSK Fotboll.

Bele Barkarby FF–VSK Fotboll 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (26) Safiya Abdulkadir Abshir.
Hörnor: 7–3 (5–1).

Domare: Ellen Kindberg.
Publik: Cirka 150 (på Veddestavallen, Järfälla).

Så spelade VSK Fotboll:
Målvakt:
 Freja Grabmüller.
Backlinje: Hanna Helg, Evelina Sjöstrand, Thea Nilsson, Julia Holmström.
Mittfält: Lova Howell Rudstam, Emrica Randberg, Safiya Abdulkadir, Bianca Igelsias Acosta.
Anfall: Tilda Hellén, Elin Antonsson.
Avbytare: Tina Amin, Sara Eriksson, Louise Johansson, Lova Lööf, Jacqueline Jessen (målvakt).Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap