Västerås SK - IFK Stocksund 2 - 5

sön 27 feb 2022, 12:00

Dam, Träningsmatch, Iver Arena

Förlust med 2-5, men det var en bra erfarenhet för alla tjejer

Vi klev upp bättre i andra halvlek

Med halvtidsresultat 2-4 och slutresultat 2-5 sammanfattar tränare Lisa Hellenberg matchen så här:

- Det märks framförallt i första halvlek att vi inte är "tuffa" nog för att ta bort våra motståndare. Det märks tydligt vid målen att vi inte är vana att tackla och gå hårt på motståndarna och det har säkert att göra med att vi bara har tränat mot varandra. Vi kommer ut till andra halvlek och gör det bättre och möter IFK Stocksund längre upp på planen.

- Matchen gav oss mycket och vi ser vad vi har att träna på. Vi lät också alla tillgängliga spelare få mycket speltid. Resultatet i matchen är inte viktigt för oss utan den visade oss vad vi behöver träna mer på.

- Vi har nu några veckor utan någon träningsmatch och kommer träna på bland annat det som matchen gav oss i erfarenhet.Tränarens tankar inför matchen

Tränaren Lisa Hellenbergs tankar inför första träningsmatchen i år

Hur har träningsveckan varit och hur är känslan i truppen?

- Träningsveckan har varit bra och vi har hållt oss till de pass som vi ska. Tack vare den stora truppen så kan vi alltid vara många på träningarna trots sjukdomar och skador.

- Till matchen på söndag kommer vi matcha alla som är tillgängliga.

- Det är en positiv känsla i truppen och på de sista träningarna så har det känts att tjejerna är taggade att få spela.

Vad vet du om motståndarna?

- Vi brukar fokusera på vårt egna spel och lag men IFK Stocksund ska vara ett ungt spelande lag och det passar oss bra och det kommer bli en rolig match att titta på.

Vad vill du få ut av matchen?

- Först och främst så vill jag se alla spelare mot ett annat motstånd är bara oss själva på träningarna. Vi har många nyförvärv och det gäller att alla har kommit in i vårt spelsystem.

- Jag vill alltid vinna men oavsett resultat så kommer vi få viktig lärdom och se vilken fas vi ligger i och vad vi ska koncentrera oss på i träningarna framöver.

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap