Garphyttans IF - Västerås SK 1 - 3

sön 3 okt 2021, 15:00

Dam, Seriematch, Björkvallen

En glad tränare och en lika glad spelare om säsongen och avancemanget

VSK Fotbolls damlag är klara för Div 2 säsongen 2022. Vi hör efter med tränaren Jennifer Forsman-Ekfelt och tvåmålsskytten Safiya Abdulkadir Abshir om matchen och känslan runt säsongen och avancemanget.

Jennifer, ni vinner sista matchen i serien med 3-1, kan du beskriva matchen.

- Det var inte vår bästa match, framförallt inte i första halvlek. De fick ett ledningsmål relativt tidigt och vi hittade inte riktigt in i matchen med det spel vi ville. Det blev många bollar centralt vilket gjorde att det blev trångt.

- Garpyhyttans lag var betydligt äldre och gick in fysiskt i närkamperna, det blev tufft för oss när vi spelade så centrerat och på små ytor.

- I andra halvlek blev det bättre och vi såg till att utnyttja ytorna mer effektivt. När vi fick in kvitteringsbollen tyckte jag att vårt spel släppte och tjejerna kunde spela ut mer och kanske njuta lite av stunden.

- Jag vill passa på att tacka Garphyttan för ett fint arrangemang och speciellt tack till deras tränare som köpt en fin present till oss.

Så här direkt efter matchen – om du blickar tillbaka på säsongen – vad är dina första tankar?

- Det finns förstås ett visst mått av lättnad över att vi fixade det vi sagt att vi ville göra. Det har varit en speciell säsong på flera sätt. Ett har varit att kunna motivera tjejerna till träning då vi inte vetat om och när serien skulle dra igång och hur det skulle se ut.

- Men nu är vi stolta och glada för det vi uppnått och så kan vi börja blicka framåt mot nästa säsong. Det ska bli skönt med en ”vanlig” säsong 2022 där vi kan förbereda oss på normalt sätt. Det finns fortsatt mycket att jobba med i truppen båda på och utanför planen, vi är på en resa där vi måste ha tålamod och ta steg för steg, säger Jennifer avslutningsvis.

Safiya, grattis till avancemanget och grattis till två mål i matchen.

Tack, det här var skönt och vi lyckades uppnå det vi jobbat för. Nu börjar resan, det var härligt att vi fixade det här.

Vad säger du om matchen?

- Jag tycker vi börjar matchen bra men vi slår många bollar centralt som vi inte lyckas göra något med, de var starka och tuffa i mitten. Sen får de 1-0 och vi hittar inte vårt spel som vi vill.

- Efter paus kommer vi ut med ett större lugn och hittar vårt spel. Vi skapar många målchanser och gör en klart bättre andra halvlek. Det blir tre mål till slut och jag lyckades göra två av dem.

Om du får fundera runt säsongen så här direkt efter matchen – vad tänker du då?

- Det var en lång, lång försäsong där vi tränade mycket och jobbade med att få ihop laget som var nytt inför säsongen. Hela säsongen har känts konstigt och när man spelar enkelserie som vi gjort blir varje match väldigt viktig, så brukar det inte vara.

- Nu ser jag fram mot försäsongen så vi kan förbereda oss ordentligt för Div 2, säger Safiya avslutningsvis.Sista matchen för säsongen - vi tar ett snack med tränaren

Nu väntar avslutningen för damlaget i årets serie. Avancemanget är i praktiken ordnat och laget kan fokusera på att ha kul. - Jag hoppas tjejerna kan slappna av och bara njuta av den här matchen, samtidigt som de spelar bra fotboll, säger tränare Jennifer Forsman-Ekfeldt.

Vi tog ett snack med Jennifer inför sista matchen i årets serie.

En match kvar – hur tänker ni i laget runt dagens tillställning?

- Det är som sagt en match kvar. Som vanligt finns inget annat än vinst i våra huvuden. Det är viktigt att vi går ut och gör vår grej, oavsett vad som är i potten. Ofta är det så i fotbollssammanhang att det är sista prestationen man kommer ihåg. Det är viktigt att vinna för att få en bra avslutning.

- I dagens match behöver tjejerna inte känna någon press, de kan gå ut och spela och ha kul. En av våra stora utmaningar i år har varit pressen som funnits, att vi ska gå upp, att vi har ögonen på oss och förväntningar från klubb och fans på att leverera. Idag kan vi njuta och bara spela bra fotboll.

Har ni pratat om avancemang under veckan?

- Nej, det har vi inte gjort. Vi tränare har intagit en ödmjuk hållning till vår tabellsituation och inte tagit ut något i förskott och absolut inte firat något. Som alltid har vi fokuserat på nästa match och försökt förbereda oss så bra det går för det som ska hända idag. Vi firar när vi är klara för avancemang, säger Jennifer avslutningsvis.

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf

Nova Zandkarimi
Thea Nilsson (K)
Julia Holmström

Julia Ulming
Ulrika Rejdemark
Lova Lööf
Emrica Randberg
Bianca Iglesias

Elin Antonsson
Safiya Abdulkadir Abshir

Ersättare

Vilma Pettersson
Elina Gustavsson
Vanna Hedman

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap