Västerås SK - Skyllbergs IK 5 - 0

ons 29 sep 2021, 19:00

Dam, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 108Tränaren inför dagens viktiga match

Sista hemmamatchen i årets säsong. Nu siktar damerna på att säkra avancemanget. - Vid vinst idag är vi inte helt klara matematiskt sett, men i praktiken, säger tränare Jennifer Forsman-Ekfeldt.  

VSK Dam har goda chanser till avancemang i årets serie, vi tog ett snack med Jennifer inför dagens viktiga match för att höra om förutsättningarna. 

Kan du reda ut vad det är för förutsättningar som gäller om vi tittar på chanserna för avancemang för laget.

- Det är två lag som går upp i Div 2. Vid seger för oss idag är vi inte matematiskt klara men i praktiken då inget lag kan gå om oss på poäng. Det lag som kan hamna lika med oss om vi vinner idag men förlorar vår nästa match har mycket sämre målskillnad. Men vi måste alltså vinna en match till för att i praktiken vara klara. Skulle vi förlora båda matcherna går vi sannolikt inte upp.

Det låter ändå som goda förutsättningar – hur är stämningen i laget?

- Den är bra. Vi känner att vi har de bästa förutsättningarna vi kan ha för att lyckas med att avancera. Vi kommer från en period med mycket skador och sjukdomar som påverkat träningarna och senaste matchen som vi förlorade. Men nu är alla friska och krya och redo för uppgiften.

Ni förlorade som sagt senaste matchen – något som ni inte är särskilt vana vid, hur har ni hanterat det i laget?

- På ett sätt var det nyttigt att vi förlorade. Laget är inte vant med det men fotbollen är sån att du kommer att förlora matcher. Spelarna behöver lära sig hantera förluster och det viktigaste är hur man tar med sig lärdomar från förlustmatcherna. Vi har jobbat med det senaste veckan och förhoppningsvis har vi lärt oss något.

Nu är det match mot Skyllbergs IK från Askersund – har ni koll på dagens motståndare?

- De tycks vara ett lag som presterat lite olika i sina matcher. Vi har inte jättekoll och det är svårt att ha då flera av motståndarna i vår serie kan ställa upp med rätt olika lag från en match till en annan. Vi såg det senast i matchen mot GIF där de hade förstärkt laget jämfört med hur de brukar ställa upp. Vilka Skyllberg skickar hit ikväll vet vi inte.

- Som alltid fokuserar vi på vårt spel och jobbar med att få till det vi vill göra på planen. Jag hoppas tjejerna är revanschsugna och att de tar jobbet som behöver göras, säger Jennifer avslutningsvis.

 

Bild: Henrik Lukkarila

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf

Nova Zandkarimi
Thea Nilsson (K)
Julia Holmström

Julia Ulming
Ulrika Rejdemark
Lova Lööf
Emrica Randberg
Bianca Iglesias

Elin Antonsson
Safiya Abdulkadir Abshir

Bänk

Lova Howell Rudstam
Mathilda Juhlin
Vilma Pettersson
Elina Gustavsson
Vanna Hedman

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap