Västerås SK - Gideonsbergs IF 2 0 - 2

lör 18 sep 2021, 15:30

Dam, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 248

VSK Dam förlorar för första gången i en seriematch - vi hör efter med sportsligt ansvarige Niclas Slagstedt om vad som hände

VSK Dam förlorar första seriematchen någonsin. Laget parkerar just nu på andra plats i serien med chans till avancemang. - Vi var inte riktigt påkopplade idag, säger sportsligt ansvarige för damerna Niclas Slagstedt, när han analyserar förlusten strax efter matchen.

Första förlusten i seriesammanhang sedan VSK bildade sitt damlag – vad säger du om matchen?

- Först får jag gratulera GIF som får äran att vara först med att slå oss i en seriematch. Vad gäller själva matchen har det varit en lite strulig vecka där spelare varit borta från träningarna och nu idag ställde vi upp med en startelva som inte är den normala. Anledningen är skador och sjukdomar. Nu tycker jag att de som kommer in gör det bra.

- Jag skulle säga att en anledning till förlusten är att vi inte är riktigt påkopplade idag. Vi har mer av spelet och fler chanser, men motståndarna gör målen. Det kändes som GIF ville lite mer i den här matchen, vi var inte riktigt med där ute och kom inte upp i normal standard, säger Niclas.

Vad kan vi dra för lärdomar av den här matchen?

- Den stora lärdomen är så klart att det inte går att inte vara påslagen när man ska spela fotboll. Det går inte att tex 4 av 10 spelare inte är riktigt med i matchen eller att laget som helhet har en låg energinivå, då förlorar man.

- Vi får jobba vidare med det här i laget och se till att vi taggar till bättre inför och i matcherna och ser till att göra jobbet tillsammans på planen. Om vi kan göra det kan vi också spela fin fotboll.

Två matcher kvar i serien och en andraplats i tabellen – har du gjort matematiken för hur vi ska avancera?

- Ja, den är ganska enkel. Vi måste vinna de två återstående matcherna för att ha en chans att gå upp. Det är små marginaler nu i och med den här förlusten, säger Niclas avslutningsvis.Tränaren inför den viktiga matchen mot Gideonsbergs IF

En andraplats i tabellen med tre matcher kvar att spela. Onekligen en bra utgångspunkt inför dagens match. - Det blir en tuff match idag, säger tränare Jennifer Forsman-Ekfeldt. Man ska komma att dagens motståndare är Gideonsbergs IF, ett gammalt storlag där framgångskulturen sitter i väggarna.

Vi tog och stämde av med Jennifer inför dagens spännande hemmamatch.

 Tre matcher kvar och en topplacering i tabellen – hur är läget i truppen?

- Det känns jättekul att vara där vi är i tabellen. Vi försöker njuta av vad vi åstadkommit så här långt, samtidigt som vi måste hålla fokus på nästa utmaning.

Nästa utmaning är en klubb som du känner väl till som spelare – Gideonsbergs IF.

- Det stämmer bra det. Man kan säga om GIF att det finns en vinnarkultur i väggarna sedan de stora framgångarna längre tillbaka i tiden. De är alltid svåra att möta och svåra att vinna mot. Matchen idag kommer helt klart bli tuffare än den vi hade förra helgen då vi vann mot Skultuna. Sen är det ett derby, sånt är alltid lite extra spännande.

Hur ser ni till att vinna idag?

- Som i varje match så är det energin vi stoppar in som blir avgörande. Vi måste göra jobbet och gå in med jävlar anamma i allt vi gör. I den här matchen ska vi se till att använda ytorna på hela planen och spela med tålamod. Annars är det som vanligt att försöka göra på planen det vi över på i veckorna. Lyckas vi med allt detta tror jag vi kan vinna, säger Jennifer avslutningsvis.

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf (MV)

Nova Zandkarimi
Thea Nilsson (K)
Julia Holmström

Julia Ulming
Emrica Randberg
Mathilda Juhlin
Hanna Pettersson
Bianca Iglesias

Safiya Abdulkadir Abshir
Elin Antonsson

Avbytare

Lova Lööf
Wilma Slagstedt
Vanna Hedman
Vilma Pettersson
Ulrika Rejdemark
Flora Myhrman

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap