Västerås SK - Forsby FF 7 - 0

sön 5 sep 2021, 15:30

Dam, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 151Tränare Lisa Hellenberg om dagens match

Säsongen går som tänkt så här långt i damlaget. Känslan är positiv men spelarna har mer att ge. - Spelarna är inte nöjda med hur spelet ser ut stundtals, vi i ledarstaben säger att det viktiga är vinst och poäng, säger tränare Hellenberg.

Vi tog ett snack med Lisa inför dagens viktiga hemmamatch mot Forsby FF.

Nu är vi snart mitt i årets nedkortade serie – vad säger du om laget, spelet och serien så här långt?

- Känslan är att det är positivt och att det gått bra så här långt. Spelarna är inte helt nöjda med spelet, de tycker att de har mer att ge och att de inte nått dit de vill med hur det ser ut på planen. Vi i ledarstabenen är dock nöjda, det viktigaste är att vinna och ta poäng.

- Som lag får man lära sig att det inte alltid behöver vara vackert det som händer på planen, så länge målen och poängen trillar in. Vi har pratat om det i veckan att vi ska ha kul på resan också, att vi inte kan sätta ribban för högt och kräva perfekta prestationer i varje match.

Hur har träningsveckan varit?

- Det har varit bra fart på träningarna och vi har tränat mycket på vad vi gör i uppspelsfas. Vi ser att vissa av våra motståndare pressar oss i uppspelsfas på ett sätt som vi inte riktigt är vana vid sen tidigare. Tjejerna behöver lära sig att hantera detta, så det har vi övat på.

- Vi har också nött avslut på träningarna i veckan. I matcherna kan vi konstatera att vi äger boll och vi skapar de målchanser vi vill få till. Sen har vi för låg procent av våra chanser som blir mål, vi har tränat på att höja den procenten. Förhoppningsvis blir det lite av en islossnings snart.

Ni har två nya spelare i truppen som varit på plats några veckor, hur går det för dem?

- Värvningarna har kommit in jättebra i truppen och det är spelare som driver på träningarna och lyfter gruppen rent allmänt. De bidrar fint på genomgångar med sitt engagemang, så vi är glada att fått in dem i laget.

Vad kan vi säga om motståndarna i dagens match Forsby FF?

- Vi vet väl en del om Forsby. De förlorade med 6-1 mot Norrby som vi spelade oavgjort emot. Enligt rapporter är det resultatet inte rättvisande, det var jämnare än vad siffrorna antyder. Sen är det svårt att veta exakt hur motståndarna spelar eller ställer upp.

- I en serie med bara åtta matcher och med målsättningen att vinna är det små marginaler för att se till att lyckas. I laget väljer vi att fokusera på oss och vårt spel, inte vilka vi möter och vad de gör eller inte gör. Det är väl ett sätt att hantera de små marginalerna.

Hur ska vi vinna idag?

- Vi ska vinna genom att jobba hårt och fortsätta tro på det vi gör, även om inte allt stämmer perfekt på planen eller att vi får ett mål i baken. Sen vill vi få till våra första femton minuter i matchen där vi går ut och visar hög energi och tar tag i spelet direkt. Vi har överlag lyckats med det i år och jag hoppas vi får se det idag också.

Laguppställning

Startelvan

Fannie Eklöf (MV)

Julia Holmström
Thea Nilsson  (K)
Wilma Slagstedt
Julia Ulming

Ulrika Rejdemark
Lova Lööf
Emrica Randberg

Elin Antonsson
Mathilda Juhlin
Lova Howell Rudstam

Avbytare

Safiya Abdulkadir Abshir
Hanna Pettersson
Vilma Pettersson
Bianca Iglesias

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap