IFK Hallsberg FK 2 - Västerås SK 0 - 2

sön 29 aug 2021, 16:00

Dam, Seriematch, Allévallen

Segerintervju med Wilma Slagstedt

Äntligen har VSK Dam spelat sin första bortamatch för säsongen. Det blev seger med 2 mål efter en svårspelad match på en liten plan. - Det var en tuff match och vi fick jobba hårt för segern, säger Wilma Slagstedt.

Vi fick tag i Wilma när laget var på väg från Hallsberg hem mot Västerås.

Wilma – berätta om matchen

- Jag tycker att vi spelade sådär i den här matchen. Vi fick inte riktigt till de ytor vi ville ha. Det var ett fysiskt lag vi mötte och det blev mycket närkamper över hela planen. Spelet blev ofta fastlåst eftersom det var en liten plan och vi lyckades inte utnyttja kanterna som vi ville.

- Men vi lyckades göra två mål och så brände vi några frilägen också. Totalt sett får vi vara nöjda med insatsen.

Du spelar back – hade du mycket att göra den här matchen?

- Ja, faktiskt. Det var mycket att göra hela tiden, både i vårt anfallsspel men vi fick också försvara oss ganska mycket. Jag skulle säga att hela laget fick jobba hårt hela matchen.

Nu vann ni den här matchen – vad var bättre än förra matchen då ni bara fick oavgjort?

- Det som var bättre den här matchen var att vi gjorde fler mål. Sen är matcherna svåra att jämföra då Norrby är ett bättre lag som är svårare att spela mot. Sen finns det en skillnad i planerna. Hemma på Iver kan vi spela mer på kanterna – det kunde vi inte i den här matchen.

- Men, men – viktigast idag var att vi vann, säger Wilma avslutningsvis.

Vi säger Grattis till dagens seger - nu ligger laget på andra plats i tabellen. Tränaren Lisa om dagens match mot IFK Hallsberg

Säsongens första bortamatch står för dörren. Lisa Hellenberg, tränare, är osäker på motståndarlaget. - Våra motståndare idag, IFK Hallsberg har också ett division 1 lag och vi vet inte vilka spelare de kommer ställa upp med, säger Lisa.

Vi tog ett snack med Lisa inför dagens match.

 Hur har träningsveckan varit?

 - Just den här veckan har jag inte haft möjlighet att följa träningarna så nära på plats (på grund av föräldraledighet). Men rent allmänt kan jag säga att nu när det är dags för den första bortamatchen tror jag att den spänning som funnits i laget då vi spelat hemmamatcher kan släppa lite. Förhoppningsvis kan vi spela ut lite mer i dagens match.

Har du koll på dagens motståndare IFK Hallsberg. De kom 8 av tio lag i fjolårets division 3-serie.

- Problemet med Hallsberg för vår del är att de också har ett division 1 lag. Vi spelar mot deras andralag. Sen vet vi att de kan skicka över spelare ibland. Det gör att vi inte vet hur deras uppställning kommer att se ut eller vilka specifika spelare de kommer att använda.

- Vi vet inte hur bra de kommer att vara och jag tror nog att det kan bli en ganska jämn match, som vi dock ska vinna.

Hur ska ni vinna matchen då - något som behöver ändras mot förra matchen?

- Det som behöver ändras är så klart att vi måste göra mål. I vår match mot Norrby SK som slutade oavgjort hade vi säkert sju klara mållägen där vi inte lyckades göra mål på någon av chanserna. Det är tungt att inte vinna med så klara lägen. Samtidigt när besvikelsen har lagt sig är vi nöjda med att inte heller ha förlorat matchen. Jag är glad att vi skapade mycket och tjejerna är revanschsugna. De vill göra fler mål.

- I dagens match ska vi försöka hitta tillbaka till vårt spel. Det fick vi bara delvis till förra matchen där motståndaren tvingade oss lite att ändra vårt sätt att spela. På det stora hela var det en nyttig erfarenhet för laget att lära sig hantera förändringar under match. Men vi vill spela på vårt sätt idag, säger Lisa avslutningsvis.

 

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf (MV)

Julia Holmström
Thea Nilsson (K)
Wilma Slagstedt
Julia Ulming

Ulrika Rejdemark
Lova Lööf
Emrica Randberg

Elin Antonsson
Mathilda Juhlin
Lova Howell Rudstam

Avbytare

Vanna Hedman
Vilma Pettersson
Bianca Iglesias

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap