Västerås SK - Norrby SK 1 - 1

sön 22 aug 2021, 15:30

Dam, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 211Tränaren Lisa Hellenberg om dagens match

Laget har fått förstärkningar i jakten på seriesegern. Nu möter vi Norrby SK - ett svårslaget topplag. - Spelarna känner betydelsen av den här matchen, de kommer vara heltaggade inför uppgiften, säger Lisa.

Vi ringde upp Lisa för att stämma av läget i laget inför matchen.

Lisa, innan vi hoppar in på dagens match, du födde barn dagen efter premiären för två veckor sedan – Grattis till tillökningen! Hur sköter tränarteamet om träning och matchförberedelser nu?

- Det blir förstås lite annorlunda så här i början för mig. Just nu har övriga tränarteamet ansvar för träningar och matcher inklusive laguttagningar. Jag finns med på träningarna utan att leda dem, men vartefter tiden går kommer jag att bli mer och mer involverad och ta tillbaka mina uppgifter som tränare, säger Lisa.

En skön premiärseger för två veckor sedan som skapar arbetsro – hur har stämningen i truppen varit senaste tiden?

- Den har varit bra. Det är riktigt bra fart på träningarna och sen har vi fått in två nyförvärv och sånt ger alltid energi till truppen. Med nya spelare i laget vill de gamla visa vad de kan och det höjer energinivån totalt sett.

Som du nämnde, två värvningar har gjorts under veckan, vad betyder det för laget?

- Vi har en tunn trupp och vi är särskilt tunna framåt. Det är jättebra att vi löst det problemet nu då båda Bianca och Lova är offensiva spelare. Vi har haft koll på dem under lång tid och vi vet att de kan kliva in och tillföra laget direkt. Sen känner de många av våra spelare sen tidigare, så de har kommit in i laget på ett fint sätt.

Dagens motståndare är Norrby SK från Sala. Tidigare i sommar fick ni stryk av dem i en träningsmatch – vad gör dem så bra?

 - Det är ett bra lag med lite äldre spelare som är rutinerade och de spelar fotboll med tydliga linjer i sitt spel, vilket inte är fallet med alla motståndare.

- Sen kan jag konstatera att vi borde vunnit den träningsmatchen, vi är det bättre laget. Men spelarna var inte riktigt påkopplade och mentalt förberedda. Kanske var det lite underskattning som smög sig in. När Norrby gjorde mål blev det lite ängsligt i laget och vi fick svårt att få igång vårt vanliga spel.

- Vi har så klart lärt oss av det som hände och tjejerna är revanschsugna. De vet hur viktig den här matchen är och vad poängen vid vinst betyder för serien och tabelläget.

Avslutningsvis, hur ska matchen vinnas?

-  Jag tror att inställningen till matchen och hårt jobb över hela planen är det som fäller avgörandet. Det här är ingen match där en spelare kommer att avgöra utan en helgjuten laginsats krävs. Vi måste visa tålamod och jobba på. Vi har förberett oss noga inför den här matchen så vi hoppas på det bästa, säger Lisa avslutningsvis.

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf (MV)

Wilma Slagstedt
Thea Nilsson
Julia Holmström

Ulrika Rejdemark
Emrica Randberg

Nova Zandkarimi
Mathilda Juhlin
Elin Antonsson

Bianca Iglesias
Safiya Abdulkadir Abshir

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap