Västerås SK - Scandinavian FC Örebro 3 - 0

sön 8 aug 2021, 17:30

Dam, Seriematch, Iver Arena
Publiksiffra: 236Huvudtränaren om premiärmatchen

Efter en lång lång väntan är stunden äntligen kommen. VSK Fotbolls damlag spelar idag sin premiärmatch för säsongen hemma på Iver Arena. - Det ska bli oerhört skönt att komma igång, säger huvudtränare Lisa Hellenberg.

Det har varit en tuff säsong för damlaget. Många månader av förberedelser och få möjligheter till att spela träningsmatcher. Men nu är det dags – klockan 17.30 idag blåser domaren äntligen igång säsongen.

- Ja, man kan verkligen säga äntligen, konstaterar Lisa, det ska bli oerhört skönt att komma igång.

- Det är lite blandade känslor, det känns förväntansfullt men samtidigt nervöst, men mest är det wow - äntligen är vi gång.

Om sista tidens förberedelser säger Lisa

- Sista träningsveckan har varit bra. Det har varit bra fart på träningarna och fokus från tjejerna. Efter träningen igår (fredags) kunde man ta på stämningen i laget. Nu är det på riktigt och snart är det dags.

Det kan vara nervöst inför en premiär – hur ser det ut bland spelarna med nervositeten?

- Jag tycker nog att det var värre för en vecka sedan när vi spelade vår enda träningsmatch inför premiären. Då märktes det att många var nervösa, vi visste inte riktigt vart vi stod. Nu känns det ganska lugnt, spelarna är redo.

Om dagens motstånd

- Lustigt nog är vårt motstånd det enda vi är osäkra på. Det är ett studentlag från Örebro. Vi vet att de var ett mittenlag ifjol men vi har ingen aning om de har samma spelare som då eller om det kommit in 8 Fridolina Rolfsö i laget tills i år. Men vi är inte oroliga, vi vet vad vi kan, säger Lisa.

Avslutningsvis, vad vill du se av spelarna idag?

- Vi har pratat mycket om att vara med från start i matcherna. Vi har haft lite problem med det tidigare, att spelarna är lite ängsliga de första femton minuterna innan de hittar in i det. Idag ska vi vara påkopplade från början, ge 100% från start och inte ge motståndarna någon chans att komma in i matchen – det vill jag se av spelarna idag, avslutar huvudtränaren.

Vi önskar laget ett stort lycka till i dagens premiär!

 

Här hittar du den information du behöver för att se matchen på plats

 

Matchen startar kl 17.30 och spelas på Iver Arena.

Fritt inträde för alla så här på premiären – Vi hoppas att så många som möjligt kommer och hejar fram våra damer.

Så här gör du när du kommer till Iver Arena:

Du går in genom den vanliga huvudentrén och tar plats på sittplatsläktaren.

Fri sittning råder men covidrestriktioner gäller så vill man sitta i sällskap bredvid varandra är det maximalt åtta personer som är tillåtet.

Det måste alltid vara två stolar mellan ett sällskap och nästa person. Det samma gäller om du sitter ensam. Var beredd att följa uppmaningar från klubbrepresentanter om hur placeringen på läktaren ska se ut så att det blir så coronasäkert som möjligt.

Kiosken under sittplatsläktaren är öppen där vi serverar kaffe, godis, öl och chips.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer idag och hejar fram vårt damlag så att de kan nå sitt mål att vinna serien och avancera vidare i systemet.

Skulle det vara så att du inte kan se matchen på plats behöver du inte misströsta - vi sänder den via Spiideo. Sändningen kostar 55 kronor och här är länken till sändningen

 

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf (MV)

Wilma Slagstedt
Thea Nilsson (K)
Julia Holmström

Elin Antonsson
Lova Lööf
Emrica Randberg
Mathilda Juhlin
Julia Ulming

Ulrika Rejdemark
Safiya Abdulkadir Abshir

Avbytare

Vilma Pettersson
Vanna Hedman
Elina Gustafsson
Hanna Pettersson
Nova Zandkarimi

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap