Västerås SK - Enköpings SK 3 - 1

lör 31 jul 2021, 17:30

Dam, Träningsmatch, Iver Arena

VSK Dam vinner genrepet – så här säger huvudtränaren

VSKs damlag passade på att visa fin form när man slog Div 2 laget Enköpings SK med 3-1 i kvällens träningsmatch på Iver Arena

Vi ställde fem snabba frågor till huvudtränare Lisa Hellenberg

Hur var matchen?

- Den var bra. Vi gjorde det vi skulle och det var skönt att vi fick göra tre mål.

Hur var känslan hos dig under matchen?

- Det var skönt för mig och för tjejerna att studsa tillbaka från den förlust vi hade i träningsmatchen inför att vi gick på uppehåll tidigare i sommar. Ingen gillar att förlora så det kändes bra att vi kunde göra en bra match och göra mål på våra chanser.

Vad tar du med dig från matchen?

- Jag tar med mig att vi fick en genomkörare mot ett spelande lag som bjöd upp till bra motstånd. Enköping spelar som sagt i Div 2 och har spelat oavgjort mot IFK Västerås i en träningsmatch tidigare i sommar, så jag tycker vi visar klass i vårt spel.

Är ni förberedda inför premiären?

- Vi är väldigt förberedda, vi har förberett oss sen november förra året, så ja, vi är väldigt redo. Senaste veckorna har vi jobbat mycket med det mentala i laget, hur vi vill känna när vi spelat klart serien. Vi är överens om att vi vill känna att vi gett allt när serien är över. Vi ska inte kunnat gjort något mer i matcherna. Sen hoppas vi att det räcker hela vägen.

Det ryktas att det är osäkert om det blir hemmapremiär 8:e augusti?

- Det stämmer. Våra premiärmotståndare från Örebro är ett studentlag så det är oklart om de får ihop spelare innan terminen startar. Vi vet idag inte om det blir premiär, matchen kommer inte flyttas så antingen dyker de upp eller så blir det ingen match. Vi förbereder oss i veckan som att det ska bli match och hoppas så klart att det ska bli det.Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap