Västerås SK - Norrby SK 1 - 2

sön 13 jun 2021, 15:30

Dam, Träningsmatch, Iver Arena

Första förlusten för VSK Dam

Trots bra spel och ribb- och stolpträffar, igår hände det. VSK Dam förlorande sin första match någonsin. - Vi hatar att förlora, så klart, men det här var nog en nyttig erfarenhet för oss alla, säger huvudtränare Lisa Hellenberg.

Det var så klart tvunget att hända förr eller senare. Efter ett år av seriematcher där man totalt bara släppte in två mål och aldrig var i närheten av att förlora, fick laget nu känna på hur det är att kliva av planen utan poäng.

Lisa, hur hanterar man första förlusten någonsin för laget?

- Vi får se hur vi gör, jag har inte riktigt smält ännu att vi förlorade. Efter matchen var många av oss knäckta och det var spelare som grät efter matchen av frustration över att inte ha vunnit. Vi hatar verkligen att förlora, så mycket kan jag säga.

Vi kommer tillbaka till det här, men berätta lite om matchen

- Jag tycker vi börjar matchen bra och på det sätt som vi vill spela. Norrby är ett bra lag med äldre spelare som har varit med förr och de går också ut hårt och vill pressa oss. Det är en bra fotbollsmatch där vi ändå lyckas ta kommandot.

- Vi gör också 1-0 i början av halvleken så det känns som vi har grepp om händelserna. Sen lyckas de kvittera efter 30 min, men vi spelar inte sämre för det. Vi kommer igenom i djupled som vi vill och får många chanser. Ska man vara helt ärlig borde vi gjort ett antal mål till i första halvlek, men det misslyckas vi med och halvleken slutar 1-1.

- Andra halvlek fortsätter på samma sätt men vi är lite ängsligare i vårt spel än i första. Motståndarna skapar inte mycket men de är rutinerade nog att se till att utnyttja våra misstag, vilket få av våra tidigare motståndare varit. De får in ett ledningsmål vilket får oss att vakna till. Sista 20 minuterna är det hårt tryck mot Norrbys mål. Vi har ett flertal träffar i ribban och i stolparna men vi saknar skärpan att få in bollen i de lägena. Så ja, till slut är matchen över och vi har förlorat.

Vad drar du för slutsatser från den här matchen?

- Efter varje match ser vi i tränarteamet bra saker och sånt vi behöver jobba med på kommande träningar. På det sättet var den här matchen inte annorlunda. Nu förlorade vi vår första match så då blir det så klart lite speciellt. Men vi ska jobba på som vanligt och lära oss av vad vi kan göra bättre i nästa match.

- Sen får vi se hur tjejerna tar det när känslan av förlusten fått sjunka undan. Jag känner mig rätt säker på att det här var nyttigt för tjejerna så vi kan lära oss att bli mentalt starkare. Det kommer komma fler jämna matcher där vi möter rutinerade motståndare som spelar på våra misstag. Vi behöver hitta nycklarna till att ha skärpan att göra mål på våra chanser.

- När allt lugnat ned sig är jag övertygad om att vi lärt oss något och kommer starkare till nästa match, säger huvudtränare Lisa Hellenberg avslutningsvis.

Glöm inte att skriva in i kalendern: 8:e augusti spelar VSK Dam premiärmatchen i årets serie på Iver Arena!Träningsmatch för VSK Fotbolls damer

Efter många långa månader utan matcher kan nu damlaget börja slipa formen inför seriestarten.

I dagens match möter laget en blivande seriemotståndare i Div 3, Norrby SK. Det blir lagets andra träningsmatch i juni och det blir fler innan laget går på uppehåll. Den 8 augusti är det seriepremiär på Iver Arena.

Laguppställning

Startelva

Fannie Eklöf

Nova Zandkarimi
Wilma Slagstedt
Thea Nilsson (K)
Julia Holmström

Lova Lööf
Ulrika Rejdemark
Mathilda Juhlin

Julia Ulming
Safiya Abdulkadir Abshir
Elin Antonsson

Avbytare

Vilma Pettersson
Elina Gustafsson
Hanna Pettersson
Vanna Hedman
Emrica Randberg

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap