IK Viljan - Västerås SK 0 - 6

ons 2 jun 2021, 19:15

Dam, Träningsmatch, Larsunda - Strängnäs
antonsson_20

VSK Fotbolls damlag vinner första träningsmatchen

Det har gått många månader, ända sen i början av oktober 2020 som damlaget spelade en match senast. Nu åtta månader senare var det äntligen dags för damerna att dra på sig matchtröjorna igen. - Det är skönt att vara igång efter så lång tid, det var faktiskt nervöst både för oss ledare och tjejerna, säger huvudtränare Lisa Hellenberg.

I år spelar damerna i Div 3 med ett delvis nytt lag där många spelare ska gnuggas in i spelsystemet. Målet är att vinna Div 3 och i kvällens match mot IK Viljan mötte man just deras Div 3 lag. Segersiffrorna för VSK skrevs till 6-0. Vi tog ett snack med Lisa efter matchen.

En 6-0 seger i första träningsmatchen, det måste ha varit skönt?

- Visst är det så. Det var faktiskt nervöst både för oss ledare och tjejerna att spela match igen. Det tog 20 minuter innan det släppte, fram till dess var det darrigt och slarvigt i passningsspelet och lite alibispel, vi kom inte riktigt in i det.

- Sen blir det bättre och vi etablerar ett massivt bollinnehav. Motståndarna backar hem och det är svårt att komma igenom men vi gör det bra och utför de aktioner på planen som vi tränar på till vardags.

- Vi gör ett antal fina spelmål vilket är särskilt glädjande då vi inte riktigt gjorde det förra året. Då var det mycket individuella prestationer för att motståndet var riktigt svagt i många matcher. Men idag spelade vi som ett lag och det var skönt att få det kvittot.

Som jag förstår det så möter ni ett Div 3 lag, dock inte från er serie. Men är det den här typen av motstånd ni får räkna med i serien?

- IK Viljan spelar i en annan serie och de har även ett lag i Div 1. Det kanske var någon med därifrån också, det är svårt att veta. Viktigast för oss är inte våra motståndare utan vi försöker fokusera på det vi ska göra och se till att göra det så bra som möjligt.

- Hur motståndet i vår serie kommer att se ut vet vi inte då det är mycket lag från Örebro med omnejd, men som sagt, vi fokuserar på det vi ska göra i första hand.

Men det måste ändå ge självförtroende med en sån klar seger?

- Ja, visst är det så. Jag betvivlar inte att vi fotbollsmässigt har det i oss att vinna Div 3, men sen ska det göras också. För att lyckas hänger mycket på det mentala. Nu fick vi alla ett kvitto på att det vi jobbat med under alla dessa månader leder oss rätt. Det ger självförtroende som vi alla behöver.

Tre bra saker du tar med dig från den här matchen

- Första är att vi gör fina spelmål där vi har ett varierat spel som gör att vi kan komma till lägena, det är viktigt för framtiden.

- Vi har inte en jättestor trupp men den är jämn. När vi sätter in våra avbytare försämras inte spelet utan det ser fortsatt lika bra ut.

- Att vi höll nollan. Det är alltid bra och vi såg till att använda vår målvakt i vårt uppbyggnadsspel.

Något som ni måste träna mer på utifrån vad som hände i den här matchen?

- Det fanns inget i matchen som gjorde mig orolig så. Sen har vi framför oss att vi får räkna med att möta lag som backar hem och stänger ned våra spelvägar. Mycket av vår träning handlar om hur vi ska kunna hitta sätt att komma fram och skapa lägen trots det. Så det fortsätter vi med.

Avslutningsvis Lisa, hur ser det ut med planeringen fram till seriestarten i augusti?

- Vi fortsätter att träna på och sen håller vi på att lägga in träningsmatcher här under juni. Sen blir det uppehåll ett tag innan vi har vårt genrep den 31/7 inför seriestarten.Laguppställning

Startelvan

Fannie Eklöf (MV)

Nova Zandkarimi
Thea Nilsson (K)
Julia Holmström

Julia Ulming
Lova Lööf
Emrica Randberg
Mathilda Julin
Elin Antonsson

Safiya Abdulkadir Abshir
Vilma Pettersson

Avbytare

Hanna Pettersson
Wilma Slagstedt
Vanna Hedman
Jennifer Forsman Ekfeldt

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap