”Målskytt av rang”

Chansen på förstaplatsen och kvalplatsen är borta men de återstående matcherna är viktiga för att redan nu påbörja jobbet inför kommande säsong. – Detaljer för att utveckla vårt spel, säger Johan Mjällby.

Bortamatchen mot Enskede vann VSK med 3-1 efter ett straffmål från Karwan Safari, en vänsterkanon från Simon Johansson och en kraftfull nick från Dennis Persson.

Enskede är nästjumbo och det krävs att laget vinner de tre återstående matcherna för att ha chans att stanna kvar i norrettan till nästa säsong och laget kommer från en stark trea hemma mot Assyriska FF.

– Enskede är i en svår situation och måste vinna sina tre matcher och hoppas att lagen runtomkring inte tar några alls. De har varit bra på slutet med en imponerande insats mot Assyriska och mot Brage matchen innan, där de förlorade med 4-1 men hade 1-1 ganska länge.

Det största hotet som Enskede har enligt Mjällby är anfallaren Fredrik Notice.

– De har en målskytt av rang i Notice som gör många mål och är farlig i luftrummet, sen har laget även bra fart på kanterna. Är vi inte där så kan det bli problem.

VSK ligger på en tredjeplats, tre poäng före Umeå FC, och man siktar på att behålla positionen säsongen ut.

– Det är viktigt att vi försöker vinna alla matcher som är kvar och att vi motiverar spelarna att själva hitta detaljer för att vara motiverade. Tabellen ljuger inte och även om vi i stunder har varit ett högkvalitativt lag så är vi några poäng bakom Brage och Akropolis, de har varit jämnare och lyckats vinna matcher trots att spelet inte stämt. Vi har gett bort poäng i matcher som vi borde ha vunnit.

Mjällby förklarar också att man i de återstående matcherna kommer att jobba med detaljer för att förbättra spelet inför kommande säsong.

– Vi börjar redan nu fokusera på de detaljer för att utveckla vårt spel och att vi än mer effektiva i hur vi agerar. Samtidigt kommer jag inte ta bort min filosofi som jag tror är vägen till framgång. Men vi måste bli bättre på detaljer både offensivt och defensivt och det jobbet börjar redan nu.

Boris Ljevar har missat stora delar av säsongen på grund av skada men är tillbaka i träning och är med i söndagens matchtrupp.

– Boris har varit borta mer eller mindre i fyra månader, han har bara spelat 45 minuter (träningsmatchen mot Hammarby IF) efter en lång skadefrånvaro. Det är viktigt att han kommer igång men samtidigt är det en konkurrenssituation om platserna.

VSK Fotboll – Enskede IK
Söndag 22/10 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren