Lyckad vecka avslutas mot Vasalunds IF på hemmaplan

Det är nu dags för veckans tredje match när Vasalunds IF väntar på hemmaplan för VSK Fotboll. – Det får gärna fortsätta se ut såhär, säger Johan Mjällby.

Det har hittills varit en lyckad Grönvit vecka med två vinster, först 5-0 hemma mot Sollentuna FF i måndags och sedan vinst i Widerlöv cup-finalen mot Syrianska IF med 4-0.

– Det har varit en positiv men samtidigt intensiv vecka och vissa spelare är lite slitna. Men vi har haft lugna träningar så att de kan återhämta sig så bra som möjligt.

Efter tre raka förluster under hösten har VSK vänt trenden och har nu två raka segrar i ryggen.

– Två bra seriematcher och det känns som att vi har bra energi i truppen och självförtroendet är på topp.

VSK har mött Vasalund två gånger tidigare den här säsongen, i Svenska cupen och i serien, men har inte tagit en poäng mot laget. För drygt två veckor sedan tog Vasalund in nye huvudtränaren Carlos Banda och man vann senast mot Enskede IK med 2-0.

– Deras nya tränare försöker sätta sin prägel på laget, även om jag inte har sett några jättestora nyanser än så länge. Det är ett Vasalund som är starka i djupledsspelet, har mycket erfarenhet i laget och man är fysiskt starka. Jag hoppas se ett bra Västerås SK som visar laglojalitet som i de tre senaste matcherna, då har vi bra chanser att knyta till oss segern.

Efter de tre inledande förlusterna under hösten bytte VSK spelsystem till det tidigare 4-3-3 och det har fallit väl ur.

– Spelarna har under lång tid spelat under det här systemet och det är en nyckel till att det har gått bättre. Framförallt känns det som att spelarna hittar bättre vinklar till varandra och att flera har hittat formen. Dessutom har vi gjort det första målet i matcherna, vilket är viktigt. Det får gärna fortsätta se ut såhär.

En som hittat formen med målskyttet är Karwan Safari som gjort fyra mål och spelat fram till tre mål, bara den här veckan.

– Karwan är en otroligt skicklig fotbollsspelare. Han är en spelare som kan göra det där extra, en fin målskytt, fin teknik och blick för spelet. Han har dragits med ryggproblem som kan ha hämmat honom tidigare under säsongen. Det känns som att han är i toppslag nu och självförtroendet är där.

På skadelistan hittar vi sedan tidigare Filip Tronêt, Boris Ljevar och Emir Smajic. Men även Robin Blommé (skada), Josef Akpinar (skada) och Allan Kosik (sjuk) missar matchen. Calle Svensson är avstängd.

VSK Fotboll – Vasalunds IF
Söndag 24/9 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att streama matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson