Lugnande besked gällande skadorna på Safari och Sarr – ”Tror inte att det är allvarligt”

Klara för semifinal efter 3-1 i kvartsfinalen borta mot Fagersta Södra i TV021 Cup, men det kostade två skador under den första halvleken. Här ger manager Tor-Arne Fredheim första rapporten. – Tror inte att det är allvarligt.

Karwan Safari blev tacklad bakifrån efter knappa halvtimmen och blev tvungen att lämna banan. Några minuter senare var det Birahim Sarr som blev liggandes efter en luftduell.

– Karwan skulle täcka boll och det kommer en spelare bakifrån och kapar honom. Gällande Sarr så blev det en hel del luftdueller med deras mittfältare och efter en duell i luften skadade Sarr fotleden när han landade.

Dock är den första rapporten lugnande besked på de båda spelarna.

– Jag tror inte att det är allvarligt, båda var ömma och hade ont nu efteråt men jag tror att det var rena smällar och blödning. Vi får se om de kan vara med och träna imorgon, det är trots allt några dagar till match.

Ytterligare svar på skadorna kommer TAF att få under onsdagen.

Sett till matchen i övrigt är TAF nöjd med dagens insats.

– Det är en helt okej match från vår sida. Det var svårspelat underlag, vi är inte vana med det snabba konstgräset som de har. Men jag tycker ändå att vi tuggade på rätt så bra och vi får med oss fler och fler chanser ju längre matchen går.

VSK skapade mängder med klara målchanser matchen igenom.

– Det är många lägen som är helt öppna som vi inte sätter. Alla våra mål var fina, det är hög klass på Tronêts inlägg till Rinor fram till 1-0.

Fagersta Södra skapade sina lägen på hörnor och frisparkar, det var också så deras mål kom till.

– De gör mål på hörna, annars har de inget avslut på mål egentligen. De var tuffa och rejäla matchen igenom, det var en tuff match för oss men jag tycker att vi stod upp bra och gnällde inte allt för mycket.

Inför matchen pratade TAF om att han ville se bland andra Filip Tronêt och Rinor Nushi från start.

– De gör det jättebra. Det var bra att de fick 90 minuter, det är också viktigt. De två tillsammans med Span och Sarr, så länge han var på planen, var våra toppar idag.

LÄS MER: VSK klara för semifinal – ”Kändes aldrig som att de var nära”

Dan Kiwii Persson
Foto: Kevin Johansson