Läs mer..." />

Lööf inför Forsby: ”Vi går självklart för vinst”

Lova Lööf har gjort fem mål från en innermittfältsposition än så länge
Foto: Åke Hedvall

Under fredagskvällen åker VSK Dam till Köping för att ställas emot serietvåan Forsby FF U i den femte omgången av serien – avspark kl. 18:30. Vi kollade läget med innermittfältaren Lova Lööf inför matchen.

Ni har nu nått halvvägs i seriespelet och är serieledare. Hur har den inledande tiden i VSK känts tycker du?
– Det har varit extremt roligt, matcherna i div 4 har dock lite lägre tempo än de matcher vi är vana vid att spela. Men vi fortsätter att ha högt tempo på träningarna och implementera det i matcherna så gott vi kan och spela vårat spel.

Hur är det att representera VSK Fotboll tycker du?
– Det är jättekul att få representera klubben och att få vara en del av här satsningen i VSK. Man vill göra sitt bästa för att visa klubbens bästa sidor och det tycker jag att vi har lyckats bra med både på och utanför planen än så länge.

Hur tycker du era prestationer som lag har varit än så länge?
– Vi vinner ju med stora siffror vilket speglar att vi genomför bra prestationer. Det är dock lätt att vi blir lite för ivriga framåt istället för att hålla i bollen och rulla runt på offensiv planhalva som vi pratar mycket om på träningarna. Så insatserna är mestadels bra skulle jag säga, men det finns utrymme för förbättring.

Du har stått för fem mål på tre spelade matcher från en innermittfältsposition. Hur skulle du summera dina personliga insatser i VSK-tröjan?
– Precis som för alla andra har det gått lite upp och ner. Men med tanke på att jag får en hel del speltid i den grönvita tröjan så förmodar jag att jag håller måttet för att få förtroende att göra bra matcher, både av tränare och lagkamrater, vilket är superkul. Att få krydda speltiden med att göra en del mål är såklart jätteroligt, jag har fått användning för mitt tillslag på bollen så de flesta målen har varit skott utifrån, det känns jätteskönt att få visa upp de kvalitéerna jag besitter.

Imorgon vankas det toppmöte då ni ställs emot serietvåan Forsby FF U. Hur ser ni på den matchen?
– Vi har förberett oss inför den matchen så bra vi kan. Under de senaste veckorna har vi tränat mycket på att hålla bollen inom laget på offensiv planhalva vilket vi nu hoppas kunna implementera i matchspel. Det ska bli superkul att möta Forsby och självklart går vi för vinst.

Vad kommer ni behöva göra för att ta tre poäng?
– Vi kommer behöva spela vårt spel, kämpa som ett lag och ge allt på planen för att vinna imorgon.

I omgång fyra skulle VSK ha mött Arboga Södra hemma på Iver Arena. I den matchen lämnade bortalaget WO och VSK tilldelades segern med 3-0.

Hampus Lundskog