Lisa Hellenbergs tankar inför bortamatchen mot Östervåla IF

På lördag åker VSK till Sala och möter Östervåla IF. Östervåla har inte fått sin hemmaplan spelklar så matchen blev flyttad till Sala och konstgräsplanen Lärkan.

Inför denna första bortamatch fick vi en pratstund med tränare Lisa Hellenberg.

Hej Lisa,
Efter två raka hemmamatcher, och två vinster, så ska ni spela er första bortamatch i år. Ni möter Östervåla IF i Sala. De har spelat en match och den vann de mot Gideonsbergs IF 2 med 4-1. Vad kan du säga om motståndet?

– Östervåla är ett starkt och rutinerat lag som var med i toppstriden förra året, och jag tror att vi kan räkna med att de är där uppe den här säsongen också.

Förra matchen vann ni med ett mål i sista minuten och du sade efter matchen att ni inte var nöjda med spelet i första halvlek. Vad har ni gjort i veckan för att ni ska vara ”på tårna” redan från minut 1?

– Vi har haft lagaktiviteter utanför fotbollsplanen den här veckan och fokuserat mycket på att tanka på med energi i gruppen och även på fotbollsträningarna.

– Vi har en lite tydligare bild av Östervåla IF än vad vi hade på Hällbybrunns IF och tjejerna vet vad som väntar dom den här matchen, och speciellt första 15-20 minuterna.

– Jag tror alla tjejerna var överens om att det inte var vår bästa halvlek senaste matchen. Men när vi tittar på matchen i efterhand och delar klipp med varandra, kan vi se att det finns mycket positivt också.

Hur har träningsveckan varit?

– Träningsveckan har som sagt haft fokus på att tanka energi i gruppen och vara förberedda för uppgiften på lördag.

Är det några skador i laget? Freja Grabmüller fick ju utgå efter en spark i ansiktet förra matchen.

– Freja är tillbaka i målet igen!

– Evelina Sjöstrand är tyvärr förkyld och Safiya Abdulkadir Abshir är skadad.

– Väldigt positivt är att Mathilda Juhlin är tillbaka från skada och kommer göra sina första minuter för säsongen kommande vecka.

– Det är även jättekul att Elsa Björkman var med på planen igår på träningen och hade fotbollskorna på sig. Vi hoppas att även hon snart är spelredo.

Blir det några ändringar i laguppställningen sedan förra matchen?

– Två tjejer kommer få göra debut i startelvan i helgen och vi har även en spelare med på bänken som inte varit med i matchtruppen tidigare!

– Att ha en sådan här stor och bra trupp gör att tjejerna verkligen pushar varandra på träningarna och det är väldigt kul att så många tar stora steg framåt.

Vad krävs utav er för att det ska bli tre poäng?

– För att det ska bli tre poäng krävs det att vi ger 100% i alla situationer och spelar så bra fotboll som vi vet att vi kan. Men hårt jobb slår alltid skicklighet när inte skicklighet jobbar hårt nog.

Tack så mycket för dessa ord och lycka till imorgon på matchen?