Läget i herrlaget

”Resultatmässigt har den senaste tidens matcher varit en besvikelse. Vi brottas också tyvärr med flertalet skador på viktiga spelare. Alla lägger ned ett hårt arbete för att vända på skutan och nå framgångar” – Robin Blommé

Thomas Askebrand:
Tabelläget är frustrerande med tanke på vad vi presterar rent spelmässigt. Enligt statistiken är vi bättre än vad tabellplaceringen visar. Statistiken speglar inte verkligheten helt och hållet men den ger en indikation på vad vi håller på med och att vi gör rätt saker.

Tyvärr så har vi varit för dåliga i båda straffområdena. Dels släpper vi till väldigt få målchanser för motståndarna, men släpper ändå in en hel del mål. Vi är bland de bästa i serien på att inte släppa till målchanser. Samma sak offensivt så är vi ett av de lagen som producerar flest målchanser. Vi bör ha en bättre poängutdelning än vad vi har.

Matcherna som varit
Vi spelar rätt bra, det blir lite tjatigt att skylla på marginalerna varje gång, men så är känslan. Det är ändå skönt mental att få underlag från statistiken att vi gör rätt saker, då kan vi ha en bättre tilltro till att vi vänder på det här till slut.

Statistik är en sak och verklighet är en annan. Vi förlorar med uddamålet i många matcher och det har vi varken råd eller lust med. Tar vi matchen mot ÖIS till exempel så känner vi att vi är starkare och bättre. ÖIS har två skott på mål och vinner på det.

I många matcher känner vi att vi borde ha minst en poäng. Marginalerna har inte varit med oss så då får vi jobba ännu hårdare och bli ännu noggrannare helt enkelt. Summa summarum kommer vi behöva bli bättre i bägge straffområdena framöver.

Skadeläget i skrivande stund:
David Engström – Höftskada
Pedro Ribeiro – Hälskada
Pontus Fredriksson – Knäskada
Jesper Florén – Ljumskskada
Anton Fagerström – Vadskada