Kryss borta mot IK Frej

VSK Fotboll fick med sig ett oavgjort resultat i matchen mot IK Frej Täby efter att Karwan Safari kvitterat på straff i början av den andra halvleken. Resultatet var Grönvitts tredje kryss sedan tabellen vänt.

VSK fick en tung start i den här matchen då ett av flera Hammarby-lån, Leo Bengtsson ostört kunde placera 1-0 till IK Frej i den 11e matchminuten. IK Frej stod för en hel del farligheter under den första halvleken men Grönvitt kom att inte behöva släppa in några fler mål i matchen, med en som vanligt säker utpost längst bak i form av Anton Fagerström.

VSK gör en bättre andra halvlek än den första och får ett bättre grepp om matchen. I den 55e minuten behöver man dock inte jobba särskilt hårt för att få ett kvitteringsläge på silverfat presenterat för sig. En försvarare i IK Frej ska rensa undan en till synes ganska ofarlig boll i straffområdet men lyckas i samma sekvens att slå upp den rakt på sin egen arm. Domare Karzic behövde ingen längre betänketid för att bestämt peka på straffpunkten. Om Anton känns lika trygg bakåt så känns målskytten Karwan Safari lika trygg från 11 meter. 1-1 och kvitterat i matchen och Grönvitt jagade sedan på för ett segermål där man lyckades skapa en hel del chanser men fick nöja sig med ett oavgjort resultat. Trots att segern uteblev så avancerar VSK i tabellen och går förbi Halmstad BK som dock har en match mindre spelad. De möter VSK Fotbolls kommande motståndare Örgryte IS i Göteborg på tisdag.