Krönika: Tålamod, tillit, tillsammans

Säsongsupptakten borta mot BP blev en underbar upplevelse. Både spelet på plan och insatsen på läktaren bevisade att VSK inte behöver be om ursäkt för platsen i Superettan. Samtidigt vet varje vettig människa att en serie aldrig avgörs i första omgången.

Visst vibrerar jag av förväntan inför morgondagens hemmapremiär mot klassiska Brage. Säsongen förblir dock lång och för att ta sig igenom den på bästa sätt tror jag det finns anledning för alla kring föreningen att vägledas av tre ord som börjar på T.

Tålamod: Om du som spelare i den breda truppen blir kvar på bänken ännu en match biter du ihop, för klubbens och ditt eget bästa. Om spelet på plan hackar för tredje omgången i följd stöper vi supportar om vår frustration till ännu röststarkare stöd från läktaren. Och om det ändå skulle gnällas får spelare och ledare försöka vara förstående och ta åt sig så lite som möjligt.

Tillit: Att vara tålmodig är mycket lättare om man tror på det man gör, och det har vi som VSK:are all anledning att göra. Visst återstår en massa arbete, både sportsligt och organisatoriskt, men klubben tar ständiga och stadiga steg i rätt riktning. Både trupp och spel har byggts systematiskt. Styrelsen har under de senaste åren fattat flera svåra beslut, vilket visar att den är förmögen att få nödvändiga förändringar till stånd. Fjolårssäsongen visar också att VSK Fotboll – tvärtemot vad som ibland sägs – består av vinnare. Vi ska vila i den insikten, särskilt när de första förlusterna kommer.

Tillsammans: Att tålmodigt tro på sin sak är enklast om man inte är ensam. I vår förening – på planen, läktaren och kansliet – förutsätter vi att alla gör sitt allra bästa; av kärlek, professionalitet eller bådadera. Just därför är det också acceptabelt att misslyckas och att göra fel. Vi stöttar varandra och sluter leden när det blåser snålt, men är också trygga nog i oss själva för att öppna vår gemenskap för fler så att klubben kan växa och utvecklas ytterligare. Tillsammans är vi VSK.

Med allt detta förnuftiga sagt förväntar jag mig inget annat än tre nya poäng och ett läktartryck utan dess like på Parken i morgon kväll.

Heja Sport!

Skribent: Fredrik Persson-Lahusen
Bild: Christian Enbom

Tillsammans. Bild: Christian Enbom