KLART: Wilma Hedenström ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll har kommit överens med offensiva spelaren Wilma Hedenström om spel i VSK under 2024. Wilma kommer närmast från BK 30.
– Det känns kul med en ny utmaning och jag har fått ett bra intryck av föreningen och laget, säger Wilma Hedenström.

Wilma Hedenström klar för VSK Fotboll.

Berätta om din fotbollsbakgrund.

– Min moderklubb är Irsta IF och där spelade jag fram till att jag var fjorton år. Efter det blev det en kort sejour i Gideonsberg innan jag kom till BK 30 och där har jag spelat de senaste sju åren.

Nu är du klar för VSK Fotboll – hur känns det?

– Efter så många år i BK 30 kände jag att jag behövde en ny utmaning och då passade VSK bra. Jag har fått ett bra intryck av föreningen och laget, det finns bra förutsättningar här. Sen har jag haft Markus (Lindberg) som tränare tidigare och jag tycker han är en bra tränare och tjejerna i laget är duktiga, så jag ser fram emot den här utmaningen.

Vilken position spelar du på?

– Jag har spelat ytterforward i stort sett hela min karriär men jag kan också spela på mittfältet.

Om du skulle få lista dina bästa egenskaper – vad säger du då?

– Bra spelförståelse är en egenskap jag tycker jag har. Sen är jag duktig i 1 mot 1 situationer. Jag gör kanske inte så många mål från min ytterposition men jag brukar bidra med assist, säger Wilma Hedenström.  

Vad kan vi förvänta oss av dig på planen?

– Man kan förvänta sig att jag spelar med högt tempo, går högt i pressen och spelar med intensitet. Jag vill framåt i banan, tycker om att utmana min motståndare och brukar hitta framspelningar till mina medspelare.

Du är 21 år och har spelat många år i Div 1 – vad kan du bidra med till laget?

– Jag är ju ung men har som sagt spelat många år i Div 1 och har rutinen från den serien. På den punkterna hoppas jag kunna bidra.

Avslutningsvis, hur ser du på kommande säsongen?

– Jag tycker laget ska ha målsättningen att vinna serien. Man har varit tvåa nu senaste åren så jag säger tredje gången gillt. Med Markus som tränare och flera spelare med Div 1 erfarenhet i kombination med VSKs duktiga spelare tror jag det ska kunna gå vägen, säger Wilma Hedenström som avslutning. 

Vi önskar Wilma lycka till kommande säsong.


Du har väl inte missat att det har blivit dags att köpa sitt säsongskort inför nästa års allsvenska spel. Som du kan se får du ett riktigt bra pris på det och du vet väl att det också gäller på alla damlagets hemmamatcher (entré kommer tas ut nästa säsong). Inget att tveka på – slå till idag.