KLART: VSK värvar Ibrahim Diabaté

När klubben bjöd in till presskonferens på tisdagseftermiddagen stod det klart att det var för att presentera Ivorianen Ibrahim Diabaté. Forwarden som är 23 år kommer närmast från spel i RCD Mallorcas B-lag.
– Jag känner inte till så mycket om svensk fotboll, men jag bara hört bra saker om VSK från de som varit involverade att ta mig hit, säger Ibrahim Diabaté.

Kontraktet är på 1½ år och så här tänker Ibrahim om att vara klar för VSK Fotboll.

– Sanningen är att jag inte vet något om svensk fotboll mer än det jag lärt mig sedan jag kom hit. Om VSK har jag bara hört bra saker från de som varit involverade att ta hit mig. Som jag förstår är VSK en klubb som är bra för unga spelare, att klubben har höga ambitioner och spelar en attraktiv fotboll.

Ibrahim som är forward spelar helst som central forward men kan även spela på någon kant, helst då högerkanten. Han säger så här om vad han kan bidra till laget med.
– Som ung spelare kommer jag med mycket energi och stor motivation. Jag är här för att bidra till spelet, förhoppningsvis göra mål och se till att klubben tar sig till Allsvenskan.

Så här säger Kalle Karlsson, manager, om nyförvärvet:

”Vår ambition sedan i vintras har hela tiden varit att addera en striker till truppen under sommarfönstret. Ibrahim passar in väldigt väl i det spelsätt vi har och vi upplever att han har de egenskaper som fotbollsspelare som vi letat efter”.

Nu följer ett arbete med att få Ibrahim spelklar för VSK, en process med Migrationsverket som tar minst två veckor.

Du kan höra hela intervjun med Kalle Karlsson och Ibrahim Diabaté här

Vill du se Ibrahim träna är första chansen på torsdag 10.45.