Läs mer..." />

Klart: VSK Fotboll värvar Samuel Asoma

VSK Fotboll och belgaren Samuel Asoma, 21, med senaste klubbadress i Dalkurd, är överens om ett avtal som sträcker sig över tre år.

Den spelskicklige mittfältaren spenderade sina ungdomsår som spelare i belgiska Club Brugges akademi och ansågs som en stor talang. Han har representerat Belgien i samtliga ungdomslandslag från P15 till P19.

Efter akademiåren lyftes Samuel upp i Club Brugges talanglag som spelar i den belgiska andraligan under namnet Club NXT. Han debuterade där 2020 och spelade totalt åtta matcher under säsongen 20/21.

Under säsongen 2022/23 bytte Samuel klubb till Union Saint-Gilloise och deras U23 lag som huserar i den belgiska fjärdeligan. Totalt blev det 28 matcher där. I juli 2023 blev Samuel klar för Dalkurd FF i div 1. Totalt blev det 12 matcher där under hösten.

Den centrala mittfältaren är nu klar för VSK Fotboll på free transfer.

Kalle Karlsson, manager:

– Samuel är en spelare vi har haft koll på under året i division 1 där han verkligen har stuckit ut med sina toppar. Det är en spelare som kom fram som supertalang i Club Brugge, men haft ett par stapplande år. Potentialen finns där och vi hoppas att vi kan vara rätt plattform för honom att få tillbaka på rätt spår. Han har utan tvekan väldigt spännande egenskaper.

Samuel Asoma:

– Jag är jätteglad att vara tillbaka i Sverige, jag trivdes väldigt bra här när jag spelade för Dalkurd. Att få spela i Allsvenskan med VSK ser jag framemot jättemycket.