Klart: VSK Fotboll värvar Mattéo Ahlinvi

VSK Fotboll är överens med den meriterade mittfältaren Mattéo Ahlinvi om ett tvåårskontrakt. Spelaren ansluter på free transfer från serbiska Čukarički.

VSK har varit på jakt hela vintern efter förstärkningar till mittfältet och manager Kalle Karlsson har varit tydlig med att man är beredd att vänta ut rätt spelare. Nu har man valt att skriva kontrakt med 24-årige Mattéo Ahlinvi.

Och det är utan tvekan en meriterad spelare som anländer till Hitachi Energy Arena.

I cv:et finns bland annat en säsong i franska högstaligan Ligue 1 med Nîmes 2020/21 då han spelade 20 matcher (10 från start), landskamper för Benin och tidigare U19-landskamper för Frankrike.

Inför säsongen 2023/24 tog Ahlinvi steget från franska andraligalaget Dijon till serbiska storklubben Čukarički, som deltog i Europa League. Där blev det ett tränarbyte efter en vecka i klubben och efter en höst med lite speltid har nu spelaren valt att bryta kontraktet och skriva på för Grönvitt.

Mattéo Ahlinvi, som gjorde sin första träning med laget på torsdagen, kommer att spela i tröja nummer 8.

Mattéo Ahlinvi: 

– Jag är väldigt glad för att få komma till Sverige och representera VSK Fotboll – jag tycker manager Kalle Karlsson har presenterat hur man vill spela på ett bra och intressant sätt. Min första träning var idag och mina lagkamrater tog väl hand om mig, så jag ser fram mot det här väldigt mycket.

Kalle Karlsson, manager:

– Det känns spännande att vi har kunnat knyta till oss en spelare från en högre hylla än vi normalt tittar på. Mattéo har egenskaper som vi tror kommer passa hos oss och han har visat stor vilja att komma hit till VSK och delta på vår resa. En härlig personlighet som kommer bidra både på och utanför planen.