Klart: VSK Fotboll värvar Johan Brattberg

VSK Fotboll och målvakten Johan Brattberg, 27, är överens om en övergång från BK Häcken. Kontraktet är skrivet på två år.

Johan är bördig från Falkenberg och har Falkenbergs FF som moderklubb. Hans far Torbjörn Svensson var också han målvakt i Falkenbergs FF.

På hösten 2017 gjorde Johan sin debut i elitfotbollen när han fick vakta målet i FFF som spelade i Superettan. Säsongen 2021 värvades han av BK Häcken och blev utlånad tillbaka till Falkenberg. Johan har varit på besök på Hitachi Energy Arena och tvålat till Grönvitt i en seriematch. Det skedde våren 2022 då Johan var utlånad till Utsiktens BK. Matchen slutade 0-3 och var en sån där match man gärna glömmer fort.

Nu är Johan klar för VSK och vi hälsar honom varmt välkommen.

Johan Brattberg:

”Det känns väldigt bra att ha skrivit på för VSK. Jag är otroligt taggad på att börja träna! Har fått ett fint mottagande och känner redan att jag hamnat rätt.”

Kalle Karlsson, manager:

”Vi har letat målvakt sedan i höstas och kartlagt många av de unga målvakterna i Skandinavien. Det har dock inte landat i någon signatur så nu när den här möjligheten dök upp med kort varsel så kände vi att det är helt rätt för oss. Med Johan och Anton (Fagerström) har vi två bra målvakter som kommer bära oss i allsvenskan och lyfta vår dagliga träningsmiljö.”