Klart: VSK Fotboll värvar Jakob Lindahl

Idag gjorde VSK Fotboll klart med sitt andra nyförvärv i sommarens transferfönster Det är Jakob Lindahl med senaste klubbadress i Varbergs BoIS som nu ansluter till VSK. Jakob är 24 år gammal och har skrivit på ett kontrakt på 1.5 år.

Inför kontraktsskrivningen kontaktade vi Jakob för att höra mer med honom hur det känns att få representera VSK:s grönvita färger. Vi fick tag i honom när han satt i bilen precis efter att han lämnat Varberg och anträtt resan till Västerås.

Hej Jakob – du sitter alltså i bilen på väg till Västerås från Varberg

– Det stämmer. Allt har gått snabbt med den här övergången och det var igår (onsdag) som vi blev överens. Så det var bara att packa ned det nödvändigaste och bege sig iväg till Västerås och VSK idag (torsdag).

– Jag kommer skriva på kontraktet på fredag morgon och sen tränar jag första gången med laget på förmiddagen, säger Jakob.

Då får vi säga välkommen till VSK – hur känns det att vara klar för Grönvitt?

– Det känns väldigt bra. Förvisso har det varit snabba ryck med den här övergången men jag har ändå hunnit prata med Thomas och fått en bra bild av klubben som helhet och laget. Det är helt klart så att jag längtar efter att sätta igång med träningar och matcher med killarna och tränarna.  

Hur skulle du vilja beskriva din fotbollsresa så här långt?

– Jag startade min karriär i den lilla Norrköpingsklubben Lindö FF (samma moderklubb som Calle Svensson – red. anmärkning). Där spelade jag tills jag var 15 år. Sen blev jag upplockad av IFK Norrköpings akademi där jag spelade de följande åren. IFK har sin samarbetsklubb IK Sylvia i Division 1 och där hamnade jag efter ungdomsåren i IFK Norrköping. Jag har spelat i Sylvia i alla år tills i januari då jag blev värvad av Varberg.  

Det går att förstå Varbergs intresse då Jakob haft en framträdande roll i Sylvia de senaste åren. Han spelade samtliga 60 seriematcher säsongerna 2019-20 och var samtidigt lagkapten. Väl i Varbergs BoIS har det inte fungerat som tänkt och Jakob har blivit utan speltid. Nu är suget stort att få börja om igen.

– Visst känns flytten till VSK som en omstart för mig. Jag fick ingen speltid i Varberg under våren och jag kände att det behöver jag för att utvecklas. Det passar perfekt med VSK och efter mina samtal med Thomas är jag övertygad om att jag kan bidra till spelet och lagets prestationer, säger Jakob.  

Vilken eller vilka positioner har du spelat på genom din karriär?

– Inledningsvis i karriären var det centralt på mitten. De senaste fyra åren har det blivit en blandning av att spela ytterback och centralt på mittfältet. Jag känner mig bekväm med båda.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

Jag är ganska kortväxt så jag ser till att leva på min snabbhet och rivighet. Jag har förmåga att driva boll i hög fart och jag har en bra speluppfattning och passningsfot, säger Jakob. .

Avslutningsvis, vad gillar du att göra utanför fotbollen?

– Fotboll är på många sätt mitt liv så jag försöker satsa så mycket på det som möjligt. Annars jobbar jag lite vid sidan av och sen umgås jag med min flickvän, avslutar Jakob.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om värvningen av Jakob:

”Jakob är en kvick spelare som är snabb och duktig med bollen. Han klarar av att flytta boll i hög hastighet där han ofta driver förbi en lagdel och kommer in i en bra offensiv yta. Han är en duktig passningsspelare och han fyller de luckor vi fått efter sommarens försäljningar. Vi har haft bra koll på Jakobs resa och faktum är att vi umgicks med planer på att värva honom redan innan säsongen började. Det fick bli nu istället”.  

Vi hälsar Jakob välkommen till VSK Fotboll och hoppas på att snart få se honom i den grönvita matchtröjan.