Klart: VSK Fotboll värvar Daniel Hermansson

VSK Fotboll har gjort klart med mittbacken Daniel Hermansson som fram till nu har spelat i Qvidings FIF i Söderettan. Daniel som är 23 år har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till utgången av 2022.

Vi nådde Daniel på tisdagskvällen när han precis höll på att packa en väska med det nödvändigaste för att bege sig till Västerås under natten, för att kunna delta i lagets träning på onsdagsmorgonen.

daniel h

Välkommen till VSK Daniel – det verkar ha varit snabba ryck här, givet att du måste resa till Västerås under sen kväll/natt?

– Tack så mycket! Ja, det har gått fort det här. Jag blev uppringd av Thomas som var intresserad av en övergång. Vi diskuterade förutsättningarna och hur Thomas vill använda mig i laget. För min del kändes det helt rätt. Jag har en utköpsklausul i mitt kontrakt med Qviding som VSK kunde aktivera, så där löste det sig direkt.

– Nu blir det att åka bil till Västerås, sova på hotell och sen träna med laget imorgon onsdag.

Du har spelat i Qvidings FIF senaste åren – det är få VSK:are som är familjära med Söderettan och vem du är, berätta mer om din fotbollskarriär.

– Jag är Göteborgare sen födseln och har bott i Göteborg hela mitt liv. Min moderklubb är Kärra KKIF där jag spelade som barn. När jag blev äldre blev jag upplockad av BK Häckens akademi där jag spelade fram till U19. Efter det fortsatte jag i Örgryte IS där jag spelade med deras U19 och U21 lag. Jag fick inget A-lagskontrakt i ÖIS. Då skrev jag på för Qviding där jag spelat senaste fyra säsongerna och följt laget från Div 2 upp i Söderettan.

Du är värvad som mittback – berätta om dig som fotbollsspelare.

– Jag har spelat på de flesta positionerna i backlinjen och är van med det. Men på senare tid har det varit som mittback och jag är värvad som mittback till VSKs trebackssystem. Om du frågar mig är jag en aggressivt spelande mittback som är följsam och ser till att bryta anfall. Dessutom har jag en väldigt bra passningsfot.

Vad känner du till om VSK?

– Om jag ska vara helt ärlig, ingenting. Den här övergången har som sagt gått fort och jag har inte hunnit sätta mig in i klubben eller spelarna. Jag har förstås pratat med Thomas och vet hur ni spelar och vad jag kan förvänta mig.

Du kanske inte har varit i Västerås tidigare?

– Hahaha, nä, inte det heller. Jag har aldrig satt min fot i Västerås så allt blir helt nytt för mig.

Hur känns det då att komma till VSK och elitfotbollen?

– Det känns underbart. Jag är så glad för att få ta steget till elitfotbollen och få chansen att visa upp mig. Naturligtvis är det inspirerande för mig och jag ser verkligen fram emot att få spela med VSK, bidra till laget och förhoppningsvis leverera på den här nivån.

Vad tror du att du kan bidra med på planen?

– Förutom det jag är bra på som jag nämnde tidigare är jag en spelare som är duktig på att vinna boll högt upp i planen och på så sätt stoppa anfallen innan de hunnit utveckla sig ordentligt. Jag är en spelare som spelar med hög energinivå och jag hoppas jag kan sprida en del av den energin till mina lagkamrater.

Härligt – avslutningsvis, vad gör du när du inte spelar fotboll?

– Faktiskt inget särskilt. Jag umgås med min flickvän och mina kompisar.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om värvningen av Daniel:

”Daniel är värvad som mittback när vi nu fått David Engström skadad. Utifrån de scenarier vi jobbar med blev den här värvningen nödvändig. Daniel påminner på många sätt om Jesper Adolfsson i spelsättet. Han är snabb och brytsäker i sitt spel. Han är stark i närkampsspelet och han har en bra uppspelsfot, både i det korta och långa spelet”.

Vi hälsar Daniel varmt välkommen till VSK Fotboll