KLART: VSK Fotboll värvar akademichef

VSK Fotboll har under senaste året haft en tillförordnad akademichef. Planen har dock varit att rekrytera en person permanent till tjänsten. I somras annonserades tjänsten ut och via en omfattande rekryteringsprocess kan nu klubben presentera sin nya akademichef – Gustav Høgmo Utstøl.
– Att få leda VSK Fotbolls akademi blir en häftig utmaning och jag har bara hört gott om klubben och staden, så det ska bli riktigt kul, säger Gustav Høgmo Utstøl. 

Gustav Høgmo Utstøl – VSK Fotbolls nya akademichef.

Precis som namnet antyder är Gustav bördig från Norge.

– Jag hamnade i unga år i Sverige och Stockholm när mina föräldrar flyttade dit. I slutet av gymnasiet började jag jobba inom AIK Fotbolls akademi och tyckte det var väldigt roligt. 

Så roligt att Gustav bestämde sig för en tränarkarriär. 

– Jag har haft olika roller i AIKs akademi och jag har ett stort pedagogiskt intresse. Det ledde till att jag även utbildade mig till lärare i idrott och hälsa på GIH. 

– Just nu är jag i Norge och vidareutbildar mig på masternivån med inriktning mot fotbollscoachning, jag är klar med utbildningen till våren. 

Gustav avslutar:

” Att få leda VSK Fotbolls akademi blir en häftig utmaning och jag har bara hört gott om klubben och staden, så det ska bli riktigt kul. Jag ser fram emot att få börja jobba med att vidareutveckla verksamheten och tillsammans med ledarna och spelarna ta nya steg. 

Sen är det förstås extra kul att herrlaget är nära Allsvenskan med allt positivt det medför och draget som är runt klubben just nu”.

Klubbchef Patrik Lundstedt säger så här om Gustav och rekryteringsprocessen: 

”Vi valde Gustav som klubbens nya akademichef bland över trettio sökanden. Kandidaterna har fått genomgå intervjuer, ledarskaps- och personlighetstester och man har fått presentera sin vision för hur man ser akademins utveckling framåt. Gustav presterade väldigt bra på alla tester och i intervjuerna stod det klart att Gustav var den sökande vi bäst tror kommer passa in i VSK. Jag är båda glad och full med tillförsikt att vi hittat en stark kraft att leda vår akademi in i framtiden”.  

Klubben kommer att bjuda in till presskonferens med Gustav så fort möjlighet ges.