Klart: VSK Fotboll tecknar samarbetsavtal med Motala AIF i Ettan Norra.

Samarbetet innebär att spelare kommer att kunna representera båda klubbarna i seriespel.

Max Pettersson klar för utlåning till Motala AIF

Enligt reglerna för ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete” får en klubb upprätta en lånelista med spelare upp till 22 år, där spelarna kan representera två föreningar i nationellt seriespel. 

VSK har i flera år haft ett sådant samarbete med IFK Eskilstuna i division 2, och i höstas slöts ett nytt avtal med Motala AIF. Nu står det klart att Grönvitt även under 2023 kommer ha ett samarbete med MAIF i division 1.

Enligt reglerna får en målvakt och upp till fyra utespelare finnas på den så kallade ”lånelistan” till en och samma klubb. Spelarna får då representera båda klubbarna i seriespel. 

I ett första steg kommer mittförsvararen Max Pettersson att ansluta till Motala AIF, men VSK har möjligheten att addera fler namn efterhand under våren.

Under förra säsongen var VSK-mittfältaren Patric Åslund utlånad till Motala AIF där han gjorde tio mål på 30 framträdanden.

Max Pettersson gör sitt första träningspass med Motala under torsdagen.

Kalle Karlsson, manager:

– Föreningssamarbetet är en bra möjlighet för oss som klubb att ge unga spelare en matchmiljö. Max Pettersson var uppsatt på lånelistan till Motala under hösten och har redan bekantat sig med klubben. Det blir en gyllene chans för honom att få känna på division 1 och förhoppningsvis skaffa sig nyttiga seniorerfarenheter.