Klart: VSK Fotboll säljer Gustaf Lagerbielke

VSK Fotboll och IF Elfsborg har nått en överenskommelse som innebär att Gustaf Lagerbielke lämnar VSK. Enligt avtalet låter Elfsborg Gustaf spela kvar i VSK säsongen ut. Elfsborg har möjlighet att plocka hem Gustaf för spel i Boråsklubben, denna option är dock tidsbegränsad.

lagerbielke21

Gustaf anslöt till VSK Fotboll inför denna säsong från Sollentuna FK som en ung talang med stor utvecklingspotential. Denna potential blev snabbt synlig när Gustaf på grund av skador direkt kastades in i hetluften under vinterns cupäventyr. Det blev uppenbart att Gustaf kunde anpassa sig till nivån och spelet i cupmatcherna såväl som i Superettan. I seriespelet har Gustaf varit ordinarie och spelat på flera av mittbackspositionerna.

Att klubbar högre upp i seriesystemet skulle visa intresse för Gustaf är fullt förståeligt givet hur stabilt och tryggt han spelat, trots ringa erfarenhet.

Nu är Gustaf klar för Elfsborg men vi ska inte tacka av honom än utan vi räknar med att vi får fortsätta att njuta av hans spel under hösten.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om Gustafs övergång till Elfsborg:

”Vår strategi inför hösten förra året var att föryngra och satsa på unga lovande spelare, att skapa bättre ekonomi genom att sälja spelare för att långsiktigt bli en välmående klubb i alla perspektiv. Därför är det fantastiskt kul att Gustaf går i samma fotspår som övriga spelare som fått chansen att spela högre upp i systemet. Gustaf har utvecklats på ett bra sätt på kort tid hos oss. Hans egenskaper både som människa och spelare har gjort avtryck under den tid han varit i föreningen och vi är mycket glada för att han får denna chans att ta nästa kliv i karriären”.