Klart: VSK Fotboll lånar William Kaastrup

VSK Fotboll förstärker truppen inför säsongen i allsvenskan. På onsdagen blev det klart med ett säsongslån av vänsterspelaren William Kaastrup från danska Randers FC.

Vänsterbacken William Kaastrup, 19, kom fram i FC Köpenhamns akademi och anslöt till Randers FC i januari 2023. Där har det blivit nio matcher (varav sex starter) i Superligan. William Kaastrup har även representerat Danmarks landslag på U18-, U19- och U20-nivå.

I VSK är William Kaastrup i första hand tänkt att konkurrera som vänster wingback.

Låneperioden sträcker sig året ut och fram till dess har VSK rätt att utnyttja en option att köpa loss spelaren permanent.

William Kaastrup kommer att spela i tröjnummer 28.

– William Kaastrup: Jag har inte så mycket koll på Allsvenskan och VSK men jag ser mycket fram emot att få komma hit och Kalle (Karlsson) har sålt in klubben på ett spännande sätt till mig.

Kalle Karlsson, manager:

– William är väldigt bolltrygg och passningsskicklig. Han har skolats på ett bra sätt i FCK och har fått smaka på danska superligan. Vi ser fram emot att han växer i vår miljö. Vi har som ambition att ha två bra spelare i varje position och nu fick vi en möjlighet att knyta till oss ytterligare en ung spelare med potential.