Klart: VSK Fotboll lånar ut talanger

Inför transferstoppet har VSK Fotboll beslutat att låna ut ett antal unga spelare till samarbetsklubbarna IK Franke, Skiljebo SK och IFK Eskilstuna.

VSK har redan upprättat ”fotbollsutvecklande samarbetsavtal” som innebär att ytterbacken Adam Padovan (IK Franke) och målvakten Elis Wahl (Skiljebo SK) fått nyttiga seniormatcher i division 2. En förening får ha maximalt sex utespelare och två målvakter utlånade med dubbel spelbarhet (spelare födda senast 2001).

Nu fylls listorna på genom att duon Hugo Björk och Alex Lindelöv ansluter till lånelistan hos IK Franke medan anfallaren Liam Larsson nu blir tillgänglig för Skiljebo SK i samma serie. Spelarna kommer att träna både med VSK och med samarbetsklubbarna och kunna representera både VSK och den tillfälliga föreningen under hösten.

Anfallaren Anders Hellblom kommer att finnas på listan hos IFK Eskilstuna, men kommer att träna full tid hos VSK.

De nya utlåningarna möjliggörs genom att uppgörelsen med Motala AIF gällande försvararen Max Pettersson och offensiva mittfältaren David Burubwa görs om till permanenta lån under hösten.

Kalle Karlsson, manager:

”Vi har försökt att skapa bästa möjliga utvecklingsmiljö för varje enskild spelare. Vi har sett tidigare vad matchandet i IFK Eskilstuna har betytt för spelare som Max Larsson, Patric Åslund och Anders Hellblom. När det gäller våra P19-spelare Hugo Björk, Alex Lindelöv och Liam Larsson så kommer de att spela i P19 Allsvenskan närmaste veckorna för att sedan bli tillgängliga för samarbetsklubbarna. Anders Hellblom är i en annan situation. Han har primärt sin matchmiljö i VSK Herr, men får nu även en möjlighet till ytterligare speltid vid utvalda tillfällen under hösten.”