Klart: VSK Fotboll avslutar samarbetet med damlagets tränare

Damlagets huvudtränare Lisa Hellenberg och assisterande tränare Lise-Lotte Hjalmar har kontrakt fram till utgången av innevarande säsong. Klubben har beslutat att inte förnya tränarnas avtal.

VSK Fotboll beslutade i november 2019 att starta satsningen på damfotboll. Inför säsongen 2020 värvades Lisa Hellenberg som tränare för laget som startade upp i division 4. Lisa har varit lagets huvudtränare senaste två åren och lotsat verksamheten till att vara ett topplag i division 2.

Lise-Lotte Hjalmar anslöt till VSK som assisterande tränare inför säsongen 2022 och har fungerat i den rollen sedan dess.

Klubbchef Patrik Lundstedt om beslutet:

”Lisa och Lise-Lotte har gjort det fantastiskt bra i sina tränarroller men också i rollen som pionjärer för damfotbollen i Grönvitt. De har skapat grunden för vår damverksamhet, en grund som vi nu kan bygga vidare ifrån. Sportsligt har de fyra första åren i verksamheten varit otroliga med avancemang och idel topplaceringar, där har tränarna en stor del i framgången. Nu är klubben i ett läge där vi vill ta nästa steg inom damverksamheten och i den planen ingår att få in nya ansikten i tränarstaben.

Jag och hela klubben vill rikta ett stort och varmt tack för vad Lisa och Lise-Lotte har gjort för VSK under de här åren”.

Lördagens avslutande match kommer att ledas av Erik Messing och Emelie Holmström.