Klart: VSK förstärker i backlinjen – lånar in Kalle Björklund

VSK har kommit överens med Hammarby IF om ett lån av mittbacken Kalle Björklund. Lånet gäller under höstsäsongen och Kalle ansluter till laget omedelbart.

Kalle Björklund

Huvudtränare Thomas Askebrand säger så här om behovet av en mittback:

”Lånet av Kalle är en viktig pusselbit för oss när vi nu förbereder oss inför höstens seriespel. Utifrån de scenarier vi jobbar med behövs Kalle som förstärkning i backlinjen”

Kalle är 22 år och har tillhört Hammarby IF sedan ungdomstiden. Under förra säsongen spelade han totalt 14 matcher varav 6 från start med HIFs A-lag. Inför starten av årets säsong lånades Kalle ut till Falkenbergs FF och där har han spelat under våren. Men nu är han alltså klar för VSK på ett lån.

Så här säger huvudtränaren om Kalle Björklunds egenskaper som spelare

”Redan i vintras fanns möjlighet att låna in Kalle, vilket vi gärna gjort. Vi hade dock fullt manskap när erbjudandet kom, så det var inte rätt tajming vid det tillfället. Nu anser vi att så är fallet och med Kalle får vi en mittback som är stor och stark och som är en mycket bra huvudspelare. Han är duktig i defensiven och har en stor potential som spelare. Han passar in i vår profil perfekt där vi vill få in unga talangfulla spelare från närområdet som i VSK ser en klubb där de kan utvecklas och växa som spelare”