Klart: Viktor Steen lämnar VSK Fotboll

Viktor Steens kontrakt löpte ut efter denna säsong. Nu står det klart att försvararen fortsätter karriären i Piteå IF som spelar i Ettan Norra.

Viktor Steen lämnar VSK Fotboll för Piteå IF i Ettan Norra.

Viktor Steen, 21, flyttades upp i VSK:s herrtrupp inför säsongen 2020. Debuten i Superettan skedde med ett kort inhopp borta mot IK Brage i november 2020. Men VSK-fansen minns nog framför allt Steens startdebut ett halvår senare. På grund av skador och avstängningar hade Grönvitt manfall i försvaret när laget skulle möta Gif Sundsvall borta i juni 2021. Viktor fick chansen i trebackslinjen mellan Gustaf Lagerbielke och Jesper Adolfsson – och övertygade när VSK föll med 0–1. 

Därefter har det blivit lånesejourer i Linköping, IFK Eskilstuna och Piteå IF. Nu tar mittbacken steget permanent till Piteå som spelar i Ettan Norra.

VSK önskar Viktor stort lycka till kommande säsong i Piteå IF!

Viktor Steen om tiden i VSK:

”Jag vill tacka alla supportrar, ledare och alla fantastiska spelare jag träffat under de här tre åren. Det har varit tre lärorika år med många fina höjdpunkter. Som Västeråskille har det varit en ära att dra på sig den grönvita tröjan. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden och att jag får spela inför Västeråspubliken igen någon gång i framtiden”

Kalle Karlsson, huvudtränare, om Viktor:

”Både vi och Viktor tycker att det är en perfekt miljö för honom att vara i Piteå nästa säsong. Vi ser fram emot att följa hans fortsatta äventyr och hoppas att han utvecklas och kan komma tillbaka till VSK någon gång i framtiden. Det är en underbar kille som alltid bidragit till gruppen även om han har varit utanför laget”.