Klart: Viktor Prodell slutar i VSK

Det är nu klart att Viktor Prodell inte kommer att spela i VSK efter att innevarande säsong tar slut. Klubben och Viktor är överens om detta.

Viktor Prodell med ett av sina debutmål i VSK säsongen 2020 i segermatchen mot GIF Sundsvall (3-2). Viktor gjorde två av målen.

Eskilstunasonen Viktor Prodell, 34, inledde karriären i Triangelns IK. Via division 2-spel i Eskilstuna City tog karriären fart i Åtvidaberg 2009 och han hjälpte klubben till allsvenskan vid två tillfällen. 2012 slutade han trea i allsvenskans skytteliga och belönades med en landslagsdebut under januariturnén 2013. Han värvades till belgiska Mechelen innan han återvände till svensk fotboll med flytten till Elfsborg. Det blev även spel i Örebro SK 2019 innan ett nytt proffsäventyr väntade i vietnamesiska Ho Chi Minh City.

I september 2020, efter ett halvår utan klubb, anslöt Prodell till Västerås SK på ett korttidskontrakt. Det visade sig bli en av klubbens viktigaste värvningar under 2000-talet.

När allt såg som mörkast ut och VSK sladdade i tabellen kom anfallaren in och lyfte laget när det som allra mest behövdes. Två mål i startdebuten hemma mot Gif Sundsvall (3-2-seger) blev början på en riktig succéhöst. Prodells 7 mål och 3 assist på 10 matcher (9 starter) räddade i praktiken kvar VSK i Superettan.

I januari 2021 förlängde Viktor Prodell sitt kontrakt med två år. Det avtalet löper nu ut och klubben har valt att föryngra i den positionen.

Viktor Prodell har spelat 51 tävlingsmatcher i VSK-tröjan och gjort 14 mål.

Alla grönvita supportrar får möjlighet att hylla Viktor Prodell i samband med matchen mot AFC Eskilstuna på lördag, det som kan bli slutkapitlet på en fantastisk elitkarriär för en av regionens största fotbollsspelare under 2000-talet.

Här är några röster om Viktor

Huvudtränare Kalle Karlsson:

”Det går inte att nog poängtera Viktor Prodells betydelse för VSK – vi hade sannolikt inte klarat kontraktet utan hans fenomenala höst 2020. Det är en klass-spelare på planen och en klass-människa utanför planen. Jag stolt å klubbens vägnar att en spelare som Viktor har dragit på sig den grönvita dressen. Även när han inte har startat matcher har han alltid uppträtt professionellt och bidragit till gruppen. Jag hoppas att hela arenan ger honom välförtjänta hyllningar på lördag mot AFC”.

Sport- och akademichef Herman Ottosson:

”Viktor har stått för viktiga insatser under tiden i Grönvitt. Med sin personlighet har han också varit en förebild i omklädningsrummet för våra unga spelare. Jag önskar honom all lycka i framtiden”.

Ordförande Stefan Brandberg:

”Jag vill egentligen inte uttala mig om det sportsliga men det är svårt att undgå vad Viktor lyckades åstadkomma när han kom till klubben på hösten 2020, det var storartat. Något som kanske inte alla ser men jag fått möjligheten att uppleva är med vilken professionalism Viktor tar sig an sitt fotbollsspelande. Trots problem med skador då och då har hans attityd alltid varit 100% professionell. Till sist vill jag nämna att Viktor är en väldigt lojal och snäll människa. Han ställer alltid upp och hjälper till och är det en väska som ska bäras ut till bussen kan vi vara säkra på att Viktor är först på den bollen. Viktor har varit ett föredöme för alla oss andra i VSK att följa”.

Vi säger ett stort tack till Viktor för hans insatser i den grönvita tröjan och önskar honom all lycka till i framtiden. Men först ska vi hylla Viktor på lördag. Klockan 17.00 sparkas matchen igång på Iver Arena när AFC Eskilstuna gästar oss. Se till att vara där och stötta laget och hylla Viktor.

Biljett hittar du här