KLART: Videhult flyttas upp i A-laget

William Videhult flyttas upp från U19-truppen till A-laget och har skrivit på ett 2,5-årsavtal med VSK Fotboll. – Jag har alla förutsättningar till att utvecklas här, säger Videhult om varför han väljer att stanna i Västerås.

Till säsongen 2018 blev William Videhult uppflyttad från U16/U17-truppen till U19 och blickar tillbaka på säsongen som varit både upp och ned.

– Jag har haft en lite knackig säsong med skador men är på god väg nu. Trots skadorna så har jag kämpat på och nu när man fått möjligheten att skriva ett A-kontrakt så har säsongen varit bra.

Nu sker alltså nästa steg. A-lagskontrakt med VSK Fotboll.

– Som akademispelare så är det ett stort steg och något man strävar efter hela tiden. Det är en rolig möjlighet för mig.

Det har funnits intresse från andra klubbar kring Videhult, som trots det väljer att stanna i Västerås.

– Jag tycker att framtiden ser ljus ut, både för mig och klubben. Jag har alla förutsättningar till att utvecklas här och det är mycket bra som händer i klubben just nu. Som ung kommer jag även att kunna spela i akademilagen om det blir lite matchtid, så jag såg ingen anledning att gå någon annanstans.

Videhult har suttit på den Grönvita bänken vid två tillfällen i år, och hemma mot FC Linköping City fick han sina första minuter på plan.

– Man måste börja någonstans och det är en bra erfarenhet. Två minuter är kanske lite, men nästa gång kanske det blir fem. Jag är tacksam för varje minut jag får på plan.

Hur har kontakten varit med Thomas Gabrielsson under säsongen?
– Han är riktigt bra och pedagogisk, bra mot unga spelare som mig själv. Han har varit en hjälp på vägen och jag har känt mig trygg.

Tanken är att Videhult ska böra träna med A-laget fram till decemberuppehållet, för att sedan köra för fullt när försäsongen drar igång.

– Vid årsskiftet så kör jag fullt ut med A-laget. Jag längtar dit, att visa lite vad man går för.

Fakta
Namn
: William Videhult
Född: 13 oktober 2002
Moderklubb: IK Oden
Övriga klubbar: Västerås IK
Position: Forward
Kontraktslängd: 2,5 år

William Videhult, längst ut till vänster, i matchen mot FC Linköping City.

 

Dan Kiwii Persson