KLART: Tronêt stannar i Grönvitt

Satsningen mot Superettan är i full gång och VSK Fotboll är nu glada att presentera en kontraktsförlängning. Filip Tronêt stannar i Grönvitt minst två år till. – För mig som Västeråsare och VSK:are in i själen så känns det fantastiskt roligt att vara med på den här resan, säger Filip Tronêt.

För drygt två veckor sedan blev VSK Fotboll klara för Superettan. Efter den sista matchen hemma intensifierades jobbet med truppbygget inför 2019. Förste spelare att förlänga sitt kontrakt från den befintliga truppen är alltså Filip Tronêt.

– Det har alltid varit mitt mål att stanna kvar i klubben, det känns skönt att ha förlängt kontraktet.

Var det viktigt för dig att VSK blev klara för Superettan för att du skulle stanna?
– Självklart vill man spela så högt upp som möjligt och vara på den nivå man själv känner sig hemma, det vägde tungt men jag hade varit öppen för VSK även om det blivit division 1.

Efter bortamatchen mot Akropolis IF sågs Filip fira ordentligt med supportrarna på innerplan.

– Supportrarna är en stor anledning till att jag stannar med tanke på stödet. Förhoppningsvis kommer det bli ännu bättre i Superettan.

Under förra veckan inledde den sportsligt ansvarige i styrelsen, Ado Sadzak, samtal med alla spelare vars kontrakt går ut. På tisdagen blev det ett nytt möte med Ado för Tronêt där även ordförande Andreas Dayan var med.

– Jag hade ett första möte med Ado förra veckan, där vi bollade lite och kände på varandra. Idag (läs: igår) träffade jag Ado och Andreas där vi kom fram till en lösning där vi båda var nöjda.

VSK Fotboll tränar fram till den sjunde december innan det blir uppehåll och ledigt.

– Jag ska på semester, först ska jag åka och spela golf med tre kompisar i Spanien, sen ska jag ladda batterierna och förbereda mig inför försäsongen.

Hur sugen är du på att dra igång försäsongen som inleds i januari?
– Jag är grymt sugen. Det känns som att klubben är på rätt väg och spel i Superettan med VSK har man längtat efter i flera år. Jag ser verkligen fram emot säsongen, det kan bli ett lika roligt 2019 som det var 2018.

Tronêt, född och uppvuxen i Västerås, känner stor glädje att få representera klubben i Superettan.

– För mig som Västeråsare och VSK:are in i själen så känns det fantastiskt roligt att vara med på den här resan och att vara delaktig i klubbens utveckling. Jag hoppas kunna bidra med det jag är bra på och fortsätta ge klubben en chans att ta nästa kliv i svensk fotbolls finrum.

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell