Klart: Thomas Askebrand tar över tränarposten i VSK Fotboll

VSK Fotboll har gjort klart med ny huvudtränare inför säsongen 2020. Thomas Askebrand har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2+1 år med föreningen.
– Det känns fantastiskt bra, jag har fått ett väldigt bra mottagande och ser fram emot nästa säsong med tillförsikt, säger 51-åringen.

Thomas Askebrand inledde sin tränarkarriär efter att han blev tvungen att lägga av som fotbollsspelare på grund av skador. Göteborgaren har sedan dess tränat klubbar som Falkenbergs FF, GAIS och Östers IF. Närmast kommer 51-åringen från Örgryte IS där han bland annat var tränare för Emil Skogh och David Engström som finns i VSK:s trupp idag. Under sina två år i ÖIS blev det en fjärde- och en sjundeplats i Superettan. Totalt sett har Thomas gjort tio säsonger i Superettan, nu är han sugen på att ta nästa steg.

– En av anledningar till att jag valde VSK är för att det finns en bra grund och föreningen vill framåt. Mina samtal med Robin Blommé och Ado Sadzak har varit väldigt givande och bra, ett bra lag behöver en bra organisation och styrelse, vilket jag känner att det finns här, säger Thomas och fortsätter:

– Jag tar med mig väldigt mycket erfarenhet från tidigare klubbar, jag har gjort och prövat det mesta vilket gör att jag känner mig väldigt trygg i mig själv, berättar Thomas.

Thomas Askebrand tillträder sin nya roll vid årsskiftet och ser fram emot att sätta sin prägel på laget.

– En av mina styrkor som tränare är att bygga lag. Jag strävar efter att utveckla laget och jag känner att det finns en bra stomme i denna trupp som är utvecklingsbar. Jag hoppas kunna bidra med en god känsla i både trupp och förening. En nyckel i att lyckas med det är att alla mår bra och trivs, känner laget att de har en bra vardag och mår bra leder det till bra resultat och kontinuitet, säger Thomas.   

Robin Blommé, sportchef i VSK Fotboll, kommenterar rekryteringen:

– Jag är glad att vi har kommit i mål med denna rekrytering. Utifrån de krav vi haft på ny huvudansvarig tränare har vi drivit en process och Thomas har allt det vi har letat efter. Skönt att vi nu har det avklarat och kan blicka framåt, säger Robin.

Klubben fortsätter nu arbetet med att sätta övrig tränarstab.

Vi hälsar Thomas Askebrand varmt välkommen till VSK Fotboll!

Text: Hampus Lundskog
Bild: Christian Enbom