Klart Theodore Rask ansluter till VSK på lån

Skadeläget bland våra mittbackar har fått VSK att agera. Nu lånar klubben in Theodore Rask från IFK Norrköping via ett så kallat föreningssamarbetesavtal.

Vi tog ett snack med Theodore på tisdagskvällen, precis efter att han firat 2-1 segern mot Kalmar med sina lagkamrater.

Hej Theodor – hur känns det att bli utlånad till VSK?

– Det ska bli jättekul och spännande. En ny miljö känns bra och jag hoppas få spela matcher med VSK. Helt klart ser jag fram emot det här.

Berätta om förutsättningarna för lånet.

– Det sker via ett föreningssamarbetsavtal där jag kan gå mellan klubbarna och spela för båda. I första hand är utlåningen tänkt fram till uppehållet, så i praktiken under maj månad. Sen får vi se vad som händer längre fram.

Du är 21 år gammal, hur har din fotbollskarriär sett ut så här långt.

– Jag kommer från Motala och spelade i Motala AIF fram till gymnasietiden då jag flyttade till Norrköping och blev en del av IFK:s akademi.

– Jag har tillhört A-truppen de senaste åren och spelat en hel del med samarbetsklubben Sylvia. Förra säsongen fick jag göra några starter och inhopp i IFK.

Du är mittback – är det någon särskild position där som du föredrar?

– Hos IFK har jag spelat på de flesta mittbackspositionerna, vi spelar också med en treback. Men om jag nu får välja spelar jag nog helst till höger.

Avslutningsvis, vad skulle du säga dina spetsegenskaper är som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en spelande mittback och jag är lugn och trygg med bollen. Jag skulle också säga att jag har bra spelförståelse, avslutar Theodore intervjun med.

Så här säger sport- och akademichef Herman Ottosson om lånet av Theodore:

”Med skadan på Herman Magnusson och den osäkra prognosen på David Engström har vi valt att täcka upp i mittförsvaret med Theodore. I och med att han kommer från IFK Norrköping som använder ett liknande försvarsspel som oss så bör han kunna smälta in snabbt i vårt spelsätt. Uppgörelsen är i första hand tänkt som ett föreningssamarbete fram till uppehållet”.

Vi hälsar Theodore välkommen till VSK och hoppas få se honom i aktion inom kort