Klart: Taha Ali ansluter på lån från Örebro SK

VSK Fotboll kom sent igår kväll överens med ÖSK om ett lån av den offensiva spelaren Taha Ali som är 22 år. Lånet gäller säsongen ut.

Tidigt på torsdagsmorgonen fick vi tag i Taha och kunde göra en kort intervju med honom

Välkommen till VSK Taha – hur känns det att vara här?

– Tack, det känns jättebra. Det ska bli roligt och spännande att komma till VSK. Jag känner tränaren Kalle Karlsson litegrann sedan innan och jag är taggad och sätta igång och spela för klubben och fansen.

Kan du berätta om din fotbollskarriär så här långt?

– Min moderklubb är Sundbybergs IK där jag spelad tills jag var 18 år, varav de två sista åren i A-laget. Efter det, blev det IFK Stocksund under två säsonger (2018-19). Säsongen 2020 spelade jag i Sollentuna FK och inför i år blev jag värvad av ÖSK.

Vad skulle du säga är dina styrkor som spelare?

– Jag är en spelare som jobbar hårt i någon av de mittfältsroller jag brukar spela. En styrka är att ge mina medspelare bra lägen. Jag tycker också att jag är bra på att skapa poäng.

Vad tror du att du kan bidra med i VSK?

– Jag är som sagt en spelare som jobbar hårt och bidrar med energi till mina medspelare. Förhoppningsvis kommer jat att bidra med poäng till laget och klubben.

Vi hälsar Taha välkommen till Grönvitt och önskar honom lycka till i klubben under hösten.