KLART: ”Skjuta upp VSK i Superettan” – Safari förlänger med Grönvitt!

Efter en skytteligaseger besökte Karwan Safari flera klubbar högre upp i seriesystemet, men efter semester och återupptagna samtal med VSK har han bestämt sig för att stanna i Sportklubben. – Den kärleken de visar är ömsesidig, säger Karwan om fansens kärlek.

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Efter några veckors semester satte sig VSK Fotboll och Karwan Safari ned igen och man kom fram till en lösning som båda parter är nöjda med. Det betyder att Karwan Safari spelar i VSK Fotboll kommande säsong.

– Det är en lättnad, helt klart. Det har varit många tankar i huvudet, men jag har ett mission kvar i VSK och det är att skjuta upp VSK i Superettan tillsammans med laget. Samtidigt vill jag passa på att tacka Mjällby, det är tråkigt att han försvinner men jag önskar honom all lycka till.

Det har varit en tuff tid, dels med framtiden kring fotbollskarriären men också på det personliga planet.

– Det är skönt att november och december snart är över, de här 40 dagarna har mitt huvud varit i andra städer. Men nu ser jag fram emot 2018 och att träna stenhårt med ”Hansken” (Hans Johansson) och Claes (Hellgren), mitt mål är att vi 2019 spelar i Superettan.

Säsongen som var vann Karwan skytteligan med sina 17 mål, trots skadeproblem i ryggen.

– Det var ganska jobbigt, framförallt för att jag tränade så pass hårt inför seriepremiären för att komma i form. Det gick bra några matcher, sen började problemen dyka upp i ryggen. Men med den tjurskallen jag har så kunde jag inte sätta mig på sidan och köra rehab. Jag var kvar i laget, gjorde flest mål i serien och på något sätt gjorde jag det bra. Men jag gjorde bara 17, nästa år kommer jag göra fler.

För att eliminera ryggproblemen under 2018 tar Karwan hjälp av Claes Hellgren och Hans Johansson som han har stor tillit till.

– Jag känner dem sen tidigare och det ligger en stor del där i att de ska hjälpa mig att bygga upp det jag behöver bygga upp, Claes och ”Hansken” vet bäst där. 2017 var bra, 2018 kommer bli ännu bättre.

Tidigare i veckan stod det klart att Tor-Arne Fredheim tar över som manager för VSK Fotboll och Karwan och Tor-Arne har redan hunnit sitta ned i ett första möte och pratat om kommande säsong.

– Jag hoppas att vi bygger på det vi avslutade höstsäsongen med, jag vet inte hur Tor-Arne vill spela än men han har sagt att han är flexibel.

De tidigare åren har Karwan skrivit ettårsavtal, men VSK Fotbolls nya manager Tor-Arne hade som krav att om Karwan skulle skriva på så skulle det vara på två år. Torsdagen 4 januari drar VSK igång träningen inför seriestarten 2018.

– Från fjärde januari så måste alla ha inställningen att vi ska fira seriesegern 2018, det är därför jag har valt att skriva på. Truppen som finns nu, med stommen i lokala spelare, tycker jag är väldigt slagkraftig.

Startspelare, skytteligaseger och så pass älskad av fansen att han har en egen ramsa. Det är en roll Karwan trivs i.

– Fansen är till stor del till varför jag har en kärlek till klubben, den kärleken de visar är ömsesidig. Jag trivs med rollen att ha press på mig och jag sätter stor press på mig själv. Vi ska vinna serien, punkt slut.

Fakta
Namn: Karwan Safari
Totalt antal matcher i VSK (seriespel): 51
Totalt antal spelminuter i Div.1: 4530
Totalt antal mål (seriespel): 37 (varav 10 mot Carlstad United)
Totalt antal varningar (seriespel): 6
Totalt antal röda kort (seriespel): 0
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med VSK Fotboll, 2 år

Dan Kiwii Persson