KLART: Simon Gefvert förlänger med VSK Fotboll

Simon Gefvert stannar i VSK Fotboll. Publikfavoriten har signerat ett nytt avtal över säsongen 2023.

Simon ”Greven” Gefvert organiserar klacken under segerfirandet efter en hemmamatch under säsongen. ”Greven” blev en viktig spelare för laget under året, något som bland annat visades i de nio assist han gjorde.

Simon Gefvert, 25, värvades till VSK Fotboll från allsvenska IK Sirius precis före seriestart 2021. Inledningsvis hade den snabbe wingbacken svårt att få speltid under Thomas Askebrand, men efter det att Kalle Karlsson tog över som huvudtränare i augusti 2021 fick Gefvert chansen – och tog den. Under 2022 var han en av lagets bärande spelare och slutade på fjärde plats i Superettans assistliga (9 målgivande framspelningar).

Sedan säsongen tog slut har Simon Gefvert, eller ”Greven” som kan kallas i omklädningsrummet, velat avvakta eventuella bud från högre nivå. Nu har han skrivit på för en förlängning med VSK Fotboll. Något som garanterat kommer att glädja många grönvita fans i juletider.

Simon Gefvert spelade 29 av 30 matcher i Superettan under säsongen och gjorde 1 mål och 9 assist.

Simon Gefvert om förlängningen:

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på ett år till med VSK, jag trivs väldigt bra här! Min målsättning och förhoppning är att driva och fortsätta bygga vidare på den hösten vi hade där vi visade att vi kan slå alla lag och är att räkna med. Jag ser också fram emot att se den växande publikskaran igen, även där växlades det upp rejält på hösten och jag är riktigt taggad på att få kliva ut på Iver igen för att se er snart!

Kalle Karlsson, huvudtränare, säger så här om förlängningen:

– Det känns bra att vi landat den här förlängningen. Simon har fått tid till att reflektera över vad han vill. Han känner att han är i ett viktigt karriärskede och det är glädjande att han tror på det vi gör här och känner att han kan få ett riktigt bra år i Grönvitt. Som många märkt är ”Greven” viktig i omklädningsrummet där han ofta höjer stämningen, men han är lika viktig på träningsplanen där han alltid går 110 procent i allt han gör.